arrowenvelopefacebookinstagramlinked-intwitteryelpyoutube

Waarom Yelp vragen om reviews niet tolereert

Yelp focust zich al meer dan 13 jaar op het helpen van consumenten bij het vinden van geweldige lokale bedrijven. Een essentieel onderdeel van dat proces is onbevooroordeelde feedback toegankelijk maken voor gebruikers om hen te helpen bij het maken van beslissingen. Net omdat het tonen van kwalitatief hoogstaande inhoud een van de redenen is voor ons succes kunnen we het vragen om of manipuleren van reviews niet tolereren.

De kwaliteit van de inhoud hangt deels af van de objectiviteit. De geautomatiseerde software van Yelp beveelt daarom geen reviews aan die op vraag van bedrijven lijken te zijn geschreven, aangezien het vragen om reviews tot partijdigheid leidt. We treden al lang hard op tegen het vragen om reviews en hoewel deze houding soms allesbehalve populair is, zijn we steeds duidelijk geweest over ons beleid en waarom het cruciaal is voor het behouden van het vertrouwen in en nut van Yelp.


In plaats van om reviews te vragen of iets aan te bieden in ruil voor een review, moeten bedrijven dit op een natuurlijke manier laten evolueren. De beste manier voor bedrijven om goede reviews te krijgen, is door zich te concentreren op het aanbieden van uitstekende producten en een uitstekende klantenservice en door klanten aan te moedigen een kijkje te nemen naar hun reviews op Yelp.

Aangezien we een stijgende trend opmerken in het steeds agressiever vragen om reviews, zien we ons verplicht dit gedrag actief een halt toe te roepen. Sommige bedrijven die zich toeleggen op reputatiemanagement beloven reviews te werven voor andere bedrijven in een poging de sterrenwaardering te manipuleren en te verbeteren. We raden bedrijven echter ten zeerste af van deze diensten gebruik te maken, aangezien de software van Yelp net ontworpen werd om deze reviews eruit te sorteren. Hoewel we hebben geprobeerd samen te werken met deze sector en hen te duiden op de tekortkomingen van hun aanpak, kunnen we bedrijven die actief om reviews vragen niet steunen en zullen we, wanneer noodzakelijk, dit soort gedrag openbaar maken om onze gebruikers te beschermen. Voor meer informatie over hoe je het best gebruik kunt maken van Yelp, kun je een kijkje nemen naar onze tips voor bedrijfseigenaars.