arrowenvelopefacebookinstagramlinked-intwitteryelpyoutube

Varför avråder Yelp att be om recensioner?

Yelps kärnfokus i mer än 13 år har varit att hjälpa konsumenter att hitta riktigt bra lokala företag. En väldigt viktig del av den här processen är att ge folk tillgång till objektiv lokal feedback för att hjälpa dem att fatta beslut. Yelps förmåga att visa innehåll av högsta kvalitet är fundamentalt för vår framgång, och på grund av detta kan vi helt enkelt inte rekommendera företagare att be om recensioner eller att manipulera dessa på något sätt.

En del av det som gör innehållet högkvalitativt är konsumenternas objektivitet. Det är därför Yelps automatiserade programvara ej rekommenderar recensioner som den anser har blivit förfrågade av företagen, eftersom sådana förfrågningar leder till ensidighet. Vi har tagit en hård linje mot att be om recensioner under en lång tid, och även om denna position inte alltid är så populär, har vi stått för vår policy och varför det är absolut nödvändigt att upprätthålla tilltro och användbarhet på Yelp.

I stället för att be om eller ge ersättning för recensioner så bör företag låta recensioner komma naturligt. Det bästa sättet för företag att få bra recensioner är att fokusera på att erbjuda riktigt bra produkter och kundservice, samtidigt som de uppmuntrar alla kunder att läsa igenom företagets Yelp-recensioner.

Eftersom vi ser en ökande trend mot att aggressivt söka recensioner, är vi engagerade att aktivt arbeta för att stoppa detta beteende. Det finns några företag som erbjuder s.k. “rykteshantering” där de erbjuder att “skaffa” recensioner på företagens vägnar som ett sätt att manipulera och förbättra deras betyg, men vi avråder starkt företag från att använda dessa tjänster eftersom Yelps programvara är utformad för att “utplåna” sådana recensioner. Medan vi har försökt att arbeta med och utbilda branschen som helhet på bristerna i detta tillvägagångssätt, så kan vi inte stödja företag som aktivt ber om recension och vi kommer att avslöja detta beteende när det är nödvändigt för att skydda våra användare. För vägledning om de bästa sätten att engagera sig på Yelp, se vad företagare bör göra och vad de bör undvika.