arrowenvelopefacebookinstagramlinked-intwitteryelpyoutube

Miksi Yelp ei hyväksy arvostelujen pyytämistä

Yelpin ydinajatus on yli 13 vuoden ajan ollut kuluttajien auttaminen mitä tulee paikallisten yritysten löytämiseen. Osa tätä missiota on tarjota kuluttajille puolueetonta palautetta paikallisista yrityksistä, jonka perusteella he voivat tehdä päätöksensä. Yelpin tarjoama korkealaatuinen sisältö on menestyksemme kulmakivi, emmekä siksi voi hyväksyä arvostelujen pyytämistä tai manipulointia.

Korkeaan laatuun liittyy saumattomasti puolueettomuus. Siksi Yelpin automaattinen suositusohjelmisto ei suosittele arvosteluja, joita se pitää yritysten itse pyytäminä, koska arvostelujen pyytäminen johtaa puolueellisuuteen. Olemme liputtaneet puolueettomuuden puolesta jo kauan ja siksi ottaneet nollatoleranssin arvostelujen pyytämiseen. Olemme kuitenkin olleet aina hyvin avoimia aiheen tiimoilta ja selittäneet miksi Yelp pitää luottamusta ja puolueettomuutta korkeassa arvossa.

Sen sijaan, että yritysomistajat pyytävät tai ostavat arvosteluja, heidän tulisi luottaa siihen, että arvostelut ilmestyvät sivulle itsestään. Paras tapa saada hyviä arvosteluja on keskittyä erinomaisiin tuotteisiin ja asiakaskokemukseen, sekä ohjata asiakas lukemaan arvosteluja Yelpistä.

Olemme huomanneet, että arvostelujen pyytäminen on nousussa ja teemme aktiivisesti töitä tällaisen käytöksen lopettamiseksi. Pyydämmekin yrityksiä olemaan käyttämättä sellaisten yritysten maineenhallintapalveluita, jotka tarjoavat arvostelujen pyytämistä keinona manipuloida tai parantaa asiakasyrityksen tähtiluokitusta Yelpissä. Suositusohjelmistomme tarkoitus on estää tällaisten arvosteluiden ilmestyminen sivustolle. Olemme yrittäneet tehdä yhteistyötä maineenhallintayritysten kanssa ja kouluttaa heitä asian tiimoilta, mutta emme voi tukea yrityksiä, jotka perustavat toimintansa arvostelujen pyytämiseen. Haluamme aina myös varoittaa kuluttajia tällaisista toimijoista. Yritysomistajat voivat lukea aiheesta lisätietoa tukikeskuksestamme, erityisesti mitä Yelpissä kannattaa ja ei kannata tehdä.