arrowenvelopefacebookinstagramlinked-intwitteryelpyoutube

Anmeldelser skrevet på oppfordring og hvorfor Yelp ikke tolererer dette

Yelp har i over 13 år hatt fokus på å hjelpe forbrukere å finne gode lokale bedrifter. En av de viktigste delene av denne prosessen er å gi folk tilgang til upartiske tilbakemeldinger som kan hjelpe dem å ta kjøpsavgjørelser. Et av grunnlagene for Yelps suksess er at vi kan få frem mest mulig kvalitativt innhold, og nettopp derfor kan vi ikke tolerere at brukere blir oppfordret eller overtalt til å skrive anmeldelser.

Innholdets kvalitet kommer delvis an på objektivitet. Derfor anbefaler Yelps automatiserte programvare ikke anmeldelser som tilsynelatende har blitt skrevet på oppfordring fra bedrifter, siden dette innebærer mangel på objektivitet. Vi har lenge stått fast ved avgjørelsen vår om å ikke tillate oppfordring til anmeldelser, og til tross for at dette standpunktet iblant kan være upopulært, har vi tydelig uttrykt oss om vår policy og hvorfor den er vesentlig når det gjelder å opprettholde pålitelighet og brukbarhet på Yelp.

Istedenfor å oppfordre folk til å skrive anmeldelser eller tilby påskjønnelser for dem, burde bedrifter la anmeldelser øke organisk. Den beste måten en bedrift kan få gode anmeldelser på, er rett og slett å tilby bra produkter og god kundeservice, og oppmuntre alle kundene til å kikke på bedriftens anmeldelser på Yelp.

Å oppfordre kunder til å skrive anmeldelser har blitt en stadig voksende trend, og vår plikt er å aktivt jobbe for å stoppe denne utviklingen. Det er noen firma der ute som tilbyr å oppfordre til anmeldelser på vegne av bedrifter for å kunne manipulere og forbedre bedriftenes omdømme på nett, men vi fraråder bedrifter på det sterkeste å benytte seg av disse tjenestene, siden Yelps programvare er utviklet til å sile bort slike anmeldelser. Vi har forsøkt å vise denne bransjen hvorfor metodene deres ikke virker, men vi kan ikke støtte firma som er aktivt involvert i oppfordring til anmeldelser, og vi vil avsløre disse handlingene når det er nødvendig for å beskytte brukerne våre. For veiledning i hvordan man benytter seg av Yelp på best mulig måte, se våre tips og råd til bedriftseiere.