arrowenvelopefacebookinstagramlinked-intwitteryelpyoutube

Undersøkelse: 92 % av forbrukere som bruker Yelp foretar et kjøp etter å ha besøkt plattformen

En Nielsen-undersøkelse på oppdrag av Yelp viser at mange forbrukere gir uttrykk for en hensikt til å kjøpe fra bedrifter de finner via anmeldelsessider. 92 % av forbrukere som bruker anmeldelsessider på nett sier nå at de har foretatt et kjøp minst av og til, ofte eller nesten alltid etter å ha besøkt Yelp.

Forbrukere som benytter seg av anmeldelsessider online og som opplyser om at de foretar kjøp etter å ha besøkt Yelp, sier også at de nå gjør dette raskere enn før, sammenlignet med en Nielsen-undersøkelse fra 2014. Antallet forbrukere som melder at de foretar kjøp innen noen timer har økt med 212 %, og antallet forbrukere som melder at de foretar kjøp innen et døgn har økt med 55 %.

Undersøkelsen fra 2016 er basert på svar fra ca. 2000 forbrukere, og viser også at anmeldelsessider genererer høyere konvertering enn søkemotorene eller det ledende sosiale nettverket.

Hva Nielsen-undersøkelsen viser om Yelp og anmeldelsessider på nett

All statistikk fra en Nielsen-undersøkelse fra september 2016, på oppdrag fra Yelp. Metodikk vist nedenfor.

Anmeldelsessider & Yelp

 • 74 % av forbrukere som søker på nett etter lokale bedrifter benytter seg av anmeldelsessider minst en gang pr. måned.
 • Forbrukere som bruker anmeldelsessider på nett rangerer Yelp som den mest pålitelige, innflytelsesrike og brukbare siden når de skal ta en kjøpsbeslutning. Dette er i sammenligning med andre anmeldelsessider. Søkemotorer og sosiale medier-plattformer er ikke inkludert.

Kjøpsatferd på Yelp

 • 92 % av forbrukere som bruker anmeldelsessider online sier at de foretar et kjøp minst av og til, ofte eller nesten alltid etter å ha besøkt Yelp.
  • 25 % innen noen få timer
  • 42 % innen et døgn
  • 79 % innen en uke
 • 79 % av Yelp-brukere sier at de leter etter en bedrift de kan handle hos gjentatte ganger.
 • 85 % av Yelp-brukere forteller venner om bedriftene de finner på Yelp ofte eller minst av og til.

Bestilling & hjemkjøring fra restauranter

55 % av Yelp-brukere som søker etter restauranter har bestilt takeaway eller hjemkjøring fra en restaurant de har funnet på Yelp.

 

 • 58 % av Yelp-brukere som har søkt etter restauranter i løpet av de siste 3 månedene opplyser om at de bestiller takeaway eller hjemkjøring minst en gang pr. måned.
 • Kun 47 % kjente til restauranten de bestilte fra før de besøkte Yelp.

 

Hva resultatene av Nielsen-undersøkelsen betyr for lokale bedrifter

For deg som driver en lokal bedrift er det viktig å vite at mange forbrukere finner deg på nett og tar en beslutning om de skal bruke pengene sine hos deg eller ikke, basert på informasjon de finner på anmeldelsessider som for eksempel Yelp. I tillegg til å administrere nettsiden din og kontoene dine på sosiale medier, er det en veldig god idé å gjøre krav på den kostnadsfrie Yelp-kontoen din og bekrefte at bedriftsinformasjonen din, som f.eks. åpningstider, adresse og telefonnummer, er korrekt og aktuell. Gratis funksjoner, inklusive å svare på anmeldelser, laste opp bilder, legge til en beskrivelse av bedriften, og aktivere meldingstjeneste og prisforespørsler via Yelp gir bedrifter mulighet til å få kontakt med nye kunder blant millioner av mennesker som bruker Yelp hver måned.

Siden forbrukere ifølge undersøkelsen nå tar kjøpsbeslutninger raskere, er det viktig for bedrifter å svare på henvendelser så fort som mulig. Bedrifter bør overveie å aktivere varslinger om nye anmeldelser og meldinger via appen Yelp for bedriftseiere.

Anmeldelser på nett blir en viktigere og viktigere kilde til informasjon for forbrukere som er i ferd med å ta en kjøpsbeslutning. Yelp har nye oppdateringer som gjør søkeopplevelsen lettere og mer praktisk for forbrukerne. Folk kan nå, i tillegg til å finne bedriftene de leter etter, også booke, kjøpe og utføre andre transaksjoner med en bedrift direkte på Yelp ved hjelp av bordreservasjon, matbestilling- og levering via Eat24, forespørsler om tjenester og prisoverslag, tjening av Yelp Cash Back, og annet.

Bedrifter kan gjøre krav på bedriftssiden sin på Yelp på biz.yelp.no.

Metodikk – Nielsen-undersøkelse på oppdrag av Yelp, 2016

Basert på en online forbrukerundersøkelse utført av Nielsen for Yelp, september 2016. Antall: 2007 voksne personer over 18 år i USA som søkte etter en lokal bedrift på nett i tidsrommet august 2016–september 2016. Intervju online utført mellom 6. september–20. september 2016. Antall brukere av anmeldelsessider i undersøkelsen = 745: rapporterte bruk av en nettside spesielt dedikert til anmeldelser, (søkemotorer og sosiale medier-plattformer ikke inkludert.) Antall Yelp-brukere i undersøkelsen = 587: rapporterte bruk av Yelp for å finne lokale bedrifter (juni 2016–september 2016). Statistikk er tilpasset demografisk for å være representativ for USAs befolkning online.