arrowenvelopefacebookinstagramlinked-intwitteryelpyoutube

Tutkimus: 92% käyttäjistä tekee ostoksen vierailtuaan Yelpissä

Yelpin Nielseniltä tilaama tutkimus raportoi, että kuluttajat tuntevat suurta halua tehdä ostoksia yrityksissä, jotka he ovat löytäneet arvostelusivustoilta. 92% kuluttajista raportoi tehneensä ostoksen joskus, useasti tai aina Yelpissä vierailun jälkeen.

Kuluttajat, jotka käyttävät arvostelusivustoja ja sanovat tehneensä ostoksen sivustolla vierailun jälkeen, raportoivat myös tehneensä niin paljon nopeammin kuin Nielsenin vuonna 2014 tekemässä tutkimuksessa. Niiden kuluttajien määrä, jotka raportoivat tehneensä ostoksen vain muutaman tunnin kuluessa vierailusta, nousi 212 prosenttia, ja niiden, jotka sanoivat tehneensä ostoksen päivän kuluessa vierailusta, nousi 55 prosenttia.

Vuonna 2016 tehty tutkimus, joka tavoitti noin 2000 kuluttajaa, osoitti myös, että arvostelusivustot tekevät kuluttajista asiakkaita useammin kuin hakukoneet tai sosiaalinen media.

Nielsenin tutkimuksen löydökset Yelpissä ja muilla arvostelusivustoilla

Kaikki tiedot Yelpin tilaamasta Nielsenin tutkimuksesta, tehty syyskuussa 2016. Katso alta tutkimuksen metodit.

Arvostelusivustot ja Yelp

 • 74 prosenttia kuluttajista, jotka etsivät paikallisia yrityksiä verkosta, kääntyvät arvostelusivustojen puoleen ainakin kuukausittain.
 • Kuluttajat, jotka käyttävät arvostelusivustoja, arvottavat Yelpin luotetuimmaksi, vaikutusvaltaisimmaksi ja hyödyllisimmäksi sivustoksi verrattuna muihin samankaltaisiin sivustoihin, hakukoneisiin ja sosiaaliseen mediaan, kun kysymyksessä on ostopäätöksen tekeminen

Ostokäyttäytyminen Yelpissä

 • 92% kuluttajista raportoi tehneensä ostoksen joskus, useasti tai aina Yelpissä vierailun jälkeen.
  • 25 prosenttia muutaman tunnin kuluessa
  • 42 prosenttia päivän kuluessa
  • 79 prosenttia viikon kuluessa
 • 79 prosenttia Yelpin käyttäjistä sanoo etsineensä yritystä, jossa he voivat vierailla useamman kerran.
 • 85 prosenttia Yelpin käyttäjistä jakaa löytämänsä yritykset ystäviensä kanssa usein tai joskus.

Ravintolaruoan tilaaminen ja kotiinkuljetus

 

 • 55 prosenttia Yelpin käyttäjistä, jotka ovat etsineet ravintoloita, ovat tilanneet ruoan noudon tai kotiinkuljetuksen Yelpissä
 • 58 prosenttia Yelpin käyttäjistä, jotka ovat etsineet ravintoloita viimeisen 3 kuukauden aikana, sanovat tilaavansa ruokaa ainakin kerran kuukaudessa
 • Vain 47 prosenttia tunsi tuon ravintolan entuudestaan, ennen Yelpin käyttöä

 

Mitä Nielsenin tutkimus tarkoittaa paikallisten yritysten näkökulmasta

Paikallisten yritysten on syytä huomata, että monet kuluttajat etsivät yrityksiä verkosta ja tekevät ostopäätöksiä Yelpin kaltaisten arvostelusivustojen perusteella. Sen lisäksi, että paikalliset yritykset hallinnoivat sosiaalista mediaa ja omia verkkosivujaan, myös Yelpin yrityssivun lunastaminen antaa tilaisuuden varmistaa, että verkosta löytyvät tiedot – aukioloajat, sijainti ja puhelinnumero – ovat oikein ja päivitettyjä. Ilmaiset työkalut, kuten mahdollisuus vastata arvosteluihin, kuvien ja yritystietojen täydentäminen sekä suoraviestiominaisuuden ja hinta-arviopyyntöjen kytkeminen päälle tarjoavat tilaisuuden tavoittaa miljoonia asiakkaita Yelpin kautta.

Koska kuluttajat raportoivat tekevänsä ostopäätöksiä yhä nopeammin, myös yritysomistajan vastausvalmiudella on merkitystä. Yritysomistajat voivatkin saada ilmoituksia uusista arvosteluista ja viesteistä Yelp yritysomistajille -sovelluksen kautta.

Verkkoarvostelut ovat saamassa yhä enemmän jalansijaa kuluttajien päätöksenteossa. Yelp on tehnyt yrityksen etsinnästä rikkaamman ja helpomman kokemuksen kuluttajien näkökulmasta. Nyt kuluttajat voivat paitsi etsiä yrityksiä, myös tehdä varauksia ja ostoksia Yelpin kautta, kun he tekevät pöytävarauksia ravintoloihin, tilaavat ruokaa Eat24:n sovellusten kautta, pyytävät tarjouksia ja hinta-arvioita yrityksiltä, ansaitsevat Yelp Cash Backin kautta, sekä paljon muuta.

Yritykset voivat lunastaa ilmaisen yrityssivun osoitteessa fi.biz.yelp.fi.

Yelpin Nielseniltä tilaaman tutkimuksen metodit, 2016

Perustuu kuluttajatutkimukseen, jonka Nielsen teki Yelpin tilaamana syyskuussa 2016. Kokonaisotanta oli 2007 täysi-ikäistä kuluttajaa Yhdysvalloissa, jotka etsivät paikallisia yrityksiä aikavälillä elokuu 2016 – syyskuu 2016. Verkkohaastattelut tehtiin 6.- 20.9. 2016. Arvostelusivustojen käyttäjien otanta = 745: raportoivat käyttävänsä tiettyä arvostelusivustoa, lukuun ottamatta sosiaalista mediaa ja hakukoneita. Yelpin käyttäjien otanta = 587: raportoivat käyttäneensä Yelpiä paikallisten yritysten hakuun (kesä-syyskuu 2016). Tiedot painotettiin demografisesti edustamaan Yhdysvaltojen verkkosivuja käyttäviä asukkaita.