arrowenvelopefacebookinstagramlinked-intwitteryelpyoutube

Studie: 92% av de konsumenter som använder Yelp köper något efter att ha besökt plattformen

En Nielsen-studie på uppdrag av Yelp finner att många konsumenter rapporterar stark köpvilja hos de företag som de hittar genom recensionssajter. Nu säger 92% av konsumenter som besöker sajter med konsumentrecensioner att de köper något efter att ha besökt Yelp åtminstone ibland, ofta eller nästan alltid.

Konsumenter som använder tjänster med konsumentrecensioner och som påstår att de köper något efter att ha besökt Yelp rapporterar också att de gör det snabbare än tidigare jämfört med en Nielsen-studie från 2014. Antalet konsumenter som rapporterade att de köpt något inom några timmar ökade med 212% , och antalet konsumenter som sa att de köpt något efter en dag eller mindre ökade med 55%.

2016-undersökningen, som baseras på svar från ca 2 000 konsumenter, visar också att recensionssidor driver högre konvertering än sökmotorer eller det ledande sociala nätverken.

Slutsatser från Nielsen-studien om Yelp och recensionstjänster

All data från Nielsen-studien beställd av Yelp från september 2016. Se nedan för metodik.

Recensionstjänster & Yelp

 • 74% av konsumenter som söker online efter ett lokalt företag vänder sig till recensionstjänster med konsumentinriktning minst en gång per månad.
 • Konsumenter som använder recensionstjänster rankar Yelp som den mest betrodda, mest inflytelserika och mest användbara för att fatta ett slutligt köpbeslut, jämfört med andra recensionstjänster med konsumentinriktning, och exklusive sökmotorer och sociala medier.

Köpbeteende på Yelp

 • 92% av konsumenter som använder recensionstjänster säger att de köpte något efter att ha besökt Yelp ibland, ofta eller nästan alltid.
 • 25% inom några timmar
 • 42% inom en dag eller mindre
 • 79% inom en vecka eller mindre
 • 79% av Yelp-användare säger att de letar efter ett företag som de kan besöka flera gånger.
 • 85% av Yelp-användare delar med sig av de företag som de hittar på Yelp med

Restaurang beställning och leverans

 • 55% av Yelp-användare som sökte efter restauranger beställde avhämtning eller leverans från en restaurang som de hittade på Yelp
 • 58% av Yelp-användare som sökte efter restauranger under de senaste 3 månaderna hävdade att de beställer hämtmat eller utkörning minst en gång per månad
 • Endast 47% var tidigare bekanta med restaurangen innan de använde Yelp

Vad detta betyder för lokala företag

För lokala företag är det viktigt att notera att många konsumenter hittar er online och fattar ett beslut om huruvida de ska spendera pengar hos er eller inte, baserat på information om recensiontjänster inklusive Yelp. Förutom att administrera er egen webbplats eller sociala medier, se till att ni ansöker om ett gratis Yelp-konto och, allra minst, verifiera att era företagsuppgifter – inklusive öppettider, adress och telefonnummer – är korrekta och aktuella. Gratisverktyg som att svara på recensioner, ladda upp foton och en företagsbeskrivning och aktivera meddelanden och offertförfrågningar via Yelp ger företag möjlighet att locka nya kunder ut av alla de miljoner människor som använder Yelp varje månad.

Eftersom konsumenter rapporterar allt snabbare köpbeslut är snabb svarstid väldigt viktigt. Företag bör överväga att aktivera notiser om nya recensioner och meddelanden via Yelp för företagare-appen.

Onlinerecensioner blir viktigare som en resurs konsumenter vänder sig till innan de fattar beslut om sina inköp. Yelp har lagt till nya sätt att berika sökupplevelsen och erbjuda en bekväm process för konsumenter. Nu kan människor inte bara hitta, men också boka, köpa eller handla med företag direkt på Yelp genom restaurangbokningar, matbeställning och utkörning med Eat24, begära tjänster och offerter, tjäna Yelp Cash Back och mer.

Företag kan verifiera sin Yelp-sida gratis på biz.yelp.se.

Metodik – Nielse-studie beställd av Yelp, 2016

Baserat på konsumentundersökning online av Nielsen för Yelp, september 2016. Total provstorlek 2 007 vuxna (18+ år) i USA som sökte efter ett lokalt företag online mellan aug 2016–sep 2016. Onlineintervjuer genomfördes 6 sep–20 sep 2016. Provstorlek användare av recensionstjänst online = 745: Rapporterad användning av en dedikerad recensionswebbplats, med undantag av sökmotorer och sociala medier. Provstorlek Yelp-användare = 587: Rapporterad användning av Yelp för att hitta lokalt företag (jun 2016–sep 2016). Data viktas demografiskt för att vara representativt för den uppkopplade amerikanska befolkningen.