arrowenvelopefacebookinstagramlinked-intwitteryelpyoutube

9 Yelp iPhone app-tips voor gevorderden

Je hebt dus de Yelp app gedownload en denkt de basis wel onder de knie te hebben. Favorieten? Daar heb je tonnen van. Reservaties? Check. Laat je echter niet misleiden door de ogenschijnlijk eenvoudige check-in functie – er valt immers nog heel wat te ontdekken. Hier zijn alvast negen tips om een absolute expert te worden op de Yelp app.

1. Nieuwe en hippe bedrijven
Laat je vrienden zien dat je altijd als eerste op de hoogte bent

Er gaat niets boven het ontdekken, delen en aanbevelen van pas geopende bedrijven bij jou in de stad. Onze functie ‘Nieuwe en hippe bedrijven’ toont je wat nieuw en hip is in je buurt.

2. Forum
Een plek voor al je vragen en antwoorden

Zit je met een prangende vraag voor lokale kenners? Wil je ideeën uitwisselen? Of heb je gewoon zin om even bij te kletsen? Daar hebben we de perfecte plek voor – het Forum! Klik op ‘Meer’ en neem gerust een kijkje naar de conversaties.

3. Top check-ins
Verover een plekje in het klassement

Of je nu gewoon graag je naam in het klassement wilt zien verschijnen, wil zien waar je vrienden uithangen of nog eens wil nakijken waar je zelf al geweest bent (om een review te schrijven, uiteraard) dan vind je daarvoor alle gegevens bij de Check-ins. Heb je er nog een hertogdom bij?

4. Complimenten
Steek je bewondering niet onder stoelen of banken

Een foto gezien die je doet watertanden? Onlangs een gedetailleerde review gelezen die vol lof het beste gerecht in een bepaald restaurant beschreef? Of is er een gebruiker van wie je de schrijfstijl gewoonweg bewondert? Dat mag je zeker laten weten en je kunt dit gemakkelijk door een compliment te sturen – het is de perfecte manier om andere Yelpers erkenning te geven voor de nuttige informatie die ze delen.

5. Kaart met check-ins
Bekijk alle plekken waar je al geweest bent met Yelp

Je hebt een heleboel check-ins, hebt de wereld rondgereisd en wil graag nog eens kijken waar je precies geweest bent? Dan is het waarschijnlijk leuk om te horen dat je je check-ins van over de hele wereld (of gewoon bij jou in de buurt) op de wereldkaart kunt bekijken. Je kunt in- en uitzoomen om zo alle plekken te bewonderen die je al hebt bezocht.

6. Lees de lokale Yelp
Ontdek elke week de hippe plekken in jouw buurt

Het is soms onmogelijk om op de hoogte te blijven van al je e-mails. Als je de Lokale Yelp dus hebt gemist in je inbox, kan je hem altijd onderweg bekijken via de app. De coolste lokale plekken en populaire evenementen ontdekken was nog nooit zo gemakkelijk. Pluspunt: je kunt de plekken die in het oog springen ook gemakkelijk als Favoriet opslaan.

7. Voeg een bedrijf toe
Ontbreekt er nog een bedrijf op Yelp? Voeg het toe!

Heb je een bedrijf gevonden dat nog niet op Yelp staat? Dan is dit je kans om die badge van ‘Eerste reviewer’ weg te kapen! Klik op “Voeg een bedrijf toe”, vul de gegevens in en je kunt meteen inchecken en foto’s toevoegen. Leuk ook dat je anderen helpt iets nieuws te ontdekken!

8 Deel een bedrijf
Sharing is caring (en nuttig!)

Ben jij hét aanspreekpunt in je vriendengroep voor aanbevelingen van restaurants? Stuur je vrienden gemakkelijk een Yelp-link zodat ze niet alleen meteen het adres en telefoonnummer hebben, maar ook de foto’s kunnen bekijken en alle geweldige reviews kunnen lezen – klik gewoon op de drie kleine puntjes in de rechterbovenhoek op de bedrijfspagina en vervolgens op “Dit bedrijf delen”.

9. Monocle
Een kijkje in de toekomst!

Ook een gebrekkig richtingsgevoel of weet je een beetje virtuele realiteit wel te waarderen? Probeer dan zeker Monocle eens. Houd je smartphone voor je, draai 360 graden rond en kijk hoe de bedrijfspagina’s meteen tevoorschijn komen. Tip: we raden je niet aan al wandelend naar je scherm te kijken, da’s nogal gevaarlijk.

Ken je iemand die net nieuw is op Yelp? Dan hebben we ook voor hen de perfecte blogpost.