arrowenvelopefacebookinstagramlinked-intwitteryelpyoutube

Yelps Konsumentvarningar: Ha koll på läget innan du spenderar

Yelp har ägnat sig åt att bevara konsumenters förtroende sedan dag ett. Det är därför vi inte daltar runt när det gäller skumma företag. Vi släpper nu en ny omgång av 59 konsumentvarningar, som kommer att finnas kvar upp till 90 dagar. Vårt team spårar upp dessa extrema försök att manipulera betyg och recensioner eftersom konsumenter förtjänar att få veta vad som händer bakom kulisserna.

6a00d83452b44469e201bb08b45a2f970d

Tänk på följande exempel:

– Innan du väljer att gå under kniven med Simon Ourian, MD, en plastikkirurg i Beverly Hills, Kalifornien, skulle du förmodligen vilja veta att hans praktik ertappades i ett försök att förbättra sitt rykte genom att erbjuda gratis läppbehandlingar.
– Du kanske även vill tänka efter innan du rusar ditt sjuka barn till First Choice Emergency Room i Humble, TX, om du visste att de erbjuder Starbucks-presentkort i utbyte mot positiva recensioner.
– Innan du väljer att hyra ditt nästa hem genom Cabrio Properties i Ann Arbor, MI, så vill du säkert veta att de har ertappats att erbjuda sänkta hyror i utbyte mot 5-stjärniga recensioner.
Det ger inte bara konsumenter en falsk uppfattning om företaget de är på väg att spendera sina pengar hos, det bryter även mot Yelps användarvillkor. Skrivandet av en recension utan att avslöja att man blivit kompenserad för den är helt enkelt falsk marknadsföring.

Konsumentvarningar är bara en aspekt av arbetet vårt team gör varje dag för att säkerställa att innehållet på Yelp speglar verkliga erfarenheter från vårt community av användare. Vi har också tagit ställning mot rykteshanteringsföretag som erbjuder blufftjänster som att ta bort dåliga recensioner eller öka betyg mot en avgift. Företagare: Var uppmärksamma och informer aoss om du har en känsla av att ni utsatts för ett av dessa företag.
Community-tips är avgörande i Yelps jakt att spåra upp företag som inte spelar enligt reglerna. Om du ser någon misstänkt beteende på Yelp, vänligen rapportera det och hjälp oss att fortsätta kampen för att skydda konsumenter och ärliga företag.