arrowenvelopefacebookinstagramlinked-intwitteryelpyoutube

Yelps forbrukeradvarsler: Dette skal du vite før du kjøper

Siden begynnelsen har Yelp hatt som mål å bevare forbrukernes tillit til oss. Derfor tar vi det på alvor når bedrifter prøver å utnytte systemet på ufine måter. Vi kjører nå i gang en ny runde med 59 forbrukeradvarsler, som vil bli vist i 90 dager. Detektivteamet vårt avslører noen ekstreme forsøk på å manipulere rangeringer og anmeldelser, fordi forbrukere fortjener å vite hva som skjer bak kulissene.

Her er noen eksempel:

– Før du velger å legge deg under kniven hos Simon Ourian, MD, en plastisk kirurg i Beverly Hills, CA, vil du kanskje vite at denne klinikken har prøvd å påvirke omdømmet sitt ved å tilby gratis leppeforstørrelser.

– Før du kjører ditt syke barn til First Choice Emergency Room i Humble, TX, vil du også sikkert vite at de har tilbudt gavekort på Starbucks i bytte mot positive anmeldelser.

– Før du velger å leie din neste leilighet hos Cabrio Properties i Ann Arbor, MI, er det også greit å vite at de har tilbudt prisavslag på husleien i bytte mot 5-stjerners anmeldelser.

I tillegg til at dette utgjør brudd på Yelps Vilkår for Bruk, og at forbrukerne får et feilaktig inntrykk av bedriften de har tenkt å bruke pengene sine på, regnes det også som falsk reklame å skrive en anmeldelse uten å opplyse om at du har fått kompensasjon for den.

Forbrukeradvarsler er bare én del av alt som teamet vårt jobber med på daglig basis for å sørge for at innholdet på Yelp virkelig gjenspeiler vårt brukercommunitys ekte opplevelser. Vi har også tatt stilling til firmaer som prøver å svindle bedrifter ved å hevde at de kan påvirke bedrifters omdømme og fjerne dårlige anmeldelser eller manipulere rangeringer mot en avgift. Bedriftseiere: Vær oppmerksomme på dette og gi oss beskjed hvis du mener at du har blitt kontaktet av et av disse firmaene. Tips fra vårt community er vesentlig når det gjelder å spore opp folk som ikke holder seg til reglene. Hvis du ser mistenkelig oppførsel på Yelp, ber vi deg rapportere det for å hjelpe oss å kunne fortsette å beskytte forbrukere og ærlige bedrifter.