arrowenvelopefacebookinstagramlinked-intwitteryelpyoutube

Waarschuwingen voor consumenten op Yelp: wat je moet weten voor je iets koopt

Yelp is sinds dag één toegewijd aan het behouden van het consumentenvertrouwen. We blijven dan ook niet bij de pakken zitten als het aankomt op verdachte bedrijfsactiviteiten en hebben een nieuwe reeks van 59 waarschuwingen voor consumenten klaar die 90 dagen actief zullen blijven. Ons detectiveteam heeft deze extreme pogingen tot het manipuleren van sterrenwaarderingen en reviews opgespoord omdat we van mening zijn dat consumenten verdienen te weten wat er achter de schermen gebeurt.

6a00d83452b44469e201bb08b45a2f970d

Hier zijn alvast enkele voorbeelden:

 

– Voor je onder het mes gaat bij plastisch chirurg Simon Ourian in Beverly Hills, Californië, wil je waarschijnlijk wel weten dat zijn praktijk betrapt werd op een poging hun reputatie te verbeteren door gratis lipvergrotingen aan te bieden.

– Je denkt misschien ook wel twee keer na voor je met je zieke kind naar First Choice Emergency Room snelt in Humble, Texas, als je weet dat ze gratis cadeaubonnen voor Starbucks aanboden in ruil voor positieve reviews.

– Ook ben je waarschijnlijk liever op de hoogte – vóór je via hen een huis huurt – van het feit dat Cabrio Properties in Ann Arbor, Michigan, betrapt werd op het aanbieden van kortingen op huurprijzen (door middel van het aanbieden van extra krediet) in ruil voor 5-sterrenreviews.

Afgezien van het feit dat dit consumenten een verkeerde indruk geeft van de plek waar ze van plan zijn geld te besteden en dat het de Gebruiksvoorwaarden van Yelp overtreedt, is het plaatsen van een review zonder duidelijk te maken dat je hiervoor vergoed werd ook valse reclame.

 

Waarschuwingen voor consumenten zijn slechts één aspect van wat ons team elke dag doet om ervoor te zorgen dat de inhoud op Yelp de echte ervaringen van de leden van onze community weergeeft. We hebben ook een standpunt ingenomen tegen bedrijven in reputatiemanagement die andere bedrijven oplichten door te beloven tegen betaling slechte reviews te verwijderen of sterrenwaarderingen op te krikken. Bedrijfseigenaars: wees dus op je hoede en laat ons weten wanneer je het gevoel hebt het doelwit te zijn van een van deze bedrijven.

Tips van de community zijn cruciaal voor Yelp om bedrijven die zich niet aan de regels houden succesvol op te sporen. Rapporteer alsjeblieft elk verdacht gedrag op Yelp en help ons zo onze strijd voor het beschermen van consumenten en eerlijke bedrijven verder te zetten.