arrowenvelopefacebookinstagramlinked-intwitteryelpyoutube

Tutkimuksen mukaan Yelp-arvostelut hyödyllisempiä kuin virallinen data

Kun seuraavan kerran tarvitset lääkäriä, tarkistatko HCAHPS:in? Jos olet niin kuin minä, ihmettelit juuri, että mikä ihmeen HCAHPS? No niinpä.

Yhdysvaltalainen Washington Post raportoi uudesta Health Affairs –julkaisussa ilmestyneestä tutkimuksesta, jonka olivat tehneet Pennsylvanian yliopiston tutkijat. Tutkimuksessa tarkasteltiin 17000 Yelp-arvostelua 1352 sairaalasta, joista ilmeni, että arvostelut saattavat kuvata sairaalan tiloja virallisten tahojen tekemiä kyselyitä paremmin. Hospital Consumer Assessment of Healthcare Providers and Systems Survey on juuri eräs näistä kyselyistä, jota yleisesti pidetään terveydenhuoltoalalla kaikkein kattavimpana potilaskyselynä.

Vaikka HCAHPS sisältää 11 pääkategoriaa, mukaan lukien vuorovaikutus hoitajien ja lääkärien kanssa, siisteys ja hiljaisuus, Yelp-arvostelut antavat mahdollisille potilaille laajan kuvan asioista, joita virallinen kysely ei kata, kuten hoitokustannuksista, aikatauluista, empatiasta ja muusta. HCAHPS ei myöskään sisällä palautetta muilta kuin potilailta itseltään, kun taas Yelp antaa äänen myös potilaan läheisille, kuten tyttärelle, joka pitää huolta sairastavasta äidistään tai kollegalle, joka käy työtoverinsa luona sairaalassa.

Vaikka hoidon laatu on ensisijaisen tärkeää, seikat kuten parkkipaikan saatavuus ja lääkärin käytös ovat myös potilaan hyvinvointiin vaikuttavia asioita ja Yelp on paras paikka löytää sellaisia tietoja. Pennsylvanian yliopiston tutkimus tukee aiempia löydöksiä, joiden mukaan korkea Yelp-luokitus korreloi hyvien HCAHPS-tulosten kanssa. Uusi tutkimus vahvisti myös, että ”sairaaloilla, joilla oli ainakin kolme Yelp-arviota, oli myös virallisia HCAHPS-tuloksia vastaavat Yelp-luokitukset.”

Kuluttajille, jotka jo käyttävät Yelpiä löytääkseen ravintoloita, kampaamoita ja putkimiehiä, arvostelujen kirjoittaminen lääkäreistä ja muista satunnaisista kulungeista käy järkeen. Yelp on työkalu, jonka he jo tuntevat hyvin ja joka (toisin kuin virallinen data) yksinkertaistaa palautetta ja välittää henkilökohtaisen näkemyksen toisilta potilailta. Yelp näyttää myös virallista dataa, kuten sakkojen määrän, odotusajat 25000 sairaalalle, hoitokodille ja dialyysiklinikalle eri puolilla Yhdysvaltoja, mikä helpottaa tilastojen vertailua potilaskokemusten kanssa samasta sovelluksesta käsin. Se ei ole pelkästään kätevää kuluttajille, vaan myös sairaalat saavat tarkempaa palautetta Yelp-arvostelujen kautta.

Kuten Pennsylvanian tutkijat tekevät selväksi, lähes 75% yhdysvaltalaisista etsi terveystietoa verkosta vuonna 2012. Lähes puolet (42%) etsi verkkoarvosteluja, mutta vain 6 prosenttia tiesi HCAHPS:in olemassaolosta.

Joten muista, että Yelp ei vain auta sinua löytämään baaria perjantai-illaksi, vaan se on myös luotettava lähde tärkeämpien päätösten tekemisessä, kuten mihin sairaalaan haluat viedä kipeän lapsesi hoitoon.