arrowenvelopefacebookinstagramlinked-intwitteryelpyoutube

Trenger du et prisoverslag? Det kan du få i en fei!

Forbrukere benytter seg av Yelp hver dag for å finne pålitelig info om bedrifter de vil handle hos. Et appetittvekkende bilde av en pizza og en positiv anmeldelse kan være alt du trenger for å velge et nytt favorittsted for lunsj. Men med noen bedriftskategorier kreves det litt mer grundig forarbeid, og man må først ta kontakt med bedriften for å finne ut hvor mye det kan koste.

En student som vil vite hva det koster å leie et flyttebyrå, et par som skal gifte seg og leter etter priser for å leie en fotoboks til bryllupet, eller en bilentusiast som er på jakt etter en spesiell klassisk bil — de kan alle sende en direkte melding til bedriften via Yelps funksjon “Be om prisoverslag”. Denne funksjonen ble nylig diskutert i Buzzfeed, og er en oppdatert meldingstjeneste som lar brukere kommunisere med bedrifter i kategoriene bilindustri, eventplanlegging, finanstjenester, hus & hjem, lokale tjenester og profesjonelle tjenester på en helt ny måte.

Så la oss si at du akkurat nå står midt i enhver langhåret persons verste mareritt — sluken i dusjen er tett. Når du begynner å søke på Yelp i rørleggerkategorien, vises noen av søkeresultatene med en knapp der det står “Be om prisoverslag”, i tillegg til bedriftens responstid. Responstiden opplyser deg om omtrent hvor mange dager, eller til og med timer, det kan ta for bedriften å svare på meldingen din. Bedriftene i søket med kortest responstid er markert i grønt.

Når du klikker på knappen, kan du forklare situasjonen og sende en forespørsel om et prisoverslag for tjenesten det gjelder. Har du andre spørsmål? Det er bare å spørre i vei mens du likevel er i gang.

Vil du sjekke priser på flere steder? Det er nå kjempelett å sende samme forespørsel til flere bedrifter samtidig. Etter at du har sendt forespørsel til én bedrift, foreslår Yelp opptil 10 andre lignende bedrifter i området ditt som du kan sende samme forespørsel til. På denne måten får du mest mulig ut av Yelp-søket ditt, og du bruker ikke hele dagen på å ringe rundt. Kortere responstid betyr raskere resultat, og du får renset avløpet så fort som mulig.

Vi ser allerede hvilken innvirkning prisoverslag-funksjonen har på kommunikasjonen mellom forbrukere og bedrifter. Siden vi byttet navn på tjenesten fra “Send melding til bedriften” til “Be om prisoverslag” i fjor for enkelte kategorier, har vi sett:

– En økning med 250% i bedrifters responsprosent.
– At over halvparten av meldingene fra potensielle kunder ble besvart innen 24 timer.
– En økning med 1500% i antall sendte meldinger i hus & hjem-kategorien.

Så er du klar til å be om et prisoverslag? Du kan ta kontakt med en bedrift ved hjelp av disse nye funksjonene på nettstedet og iOS allerede nå, og via Android om kort tid.