arrowenvelopefacebookinstagramlinked-intwitteryelpyoutube

Ifølge en undersøkelse er Yelp-anmeldelser til bedre hjelp enn offisielle data

Så hvis man trenger lege, så sjekker man vel HCAHPS først, eller? Hvis du er som meg, så tenkte du nettopp: “Hva i huleste er HCAHPS?” Og det er akkurat det som er poenget.

The Washington Post har rapportert om en ny undersøkelse, utført av forskere fra University of Pennsylvania og publisert i Health Affairs. De så over 17 000 Yelp-anmeldelser av 1352 forskjellige sykehus, og dro konklusjonen at Yelp-anmeldelser kan gi et tydeligere helhetsbilde av virksomhetene enn myndighetenes undersøkelser (Hospital Consumer Assessment of Healthcare Providers and Systems Survey, eller HCAHPS) kan. HCAHPS er allment ansett for å være bransjestandard når det gjelder tilbakemeldinger fra pasienter.

Selv om HCAHPS dekker 11 hovedkategorier, inklusive kommunikasjon med sykepleiere og leger, renslighet og lydnivå, gir Yelp-anmeldelser også informasjon om faktorer som ikke er inkludert i myndighetenes undersøkelse, som blant annet kostnad, fasiliteter, tidsramme og medfølelse. I tillegg tar HCAHPS kun med tilbakemeldinger fra pasienter som har fått behandling, mens Yelp tillater anmeldelser fra alle som har hatt noe med hendelsen å gjøre, som for eksempel en datter som bringer sin mor til behandling på sykehuset, eller en venn som besøker en syk kollega.

Selv om kvaliteten på behandlingen selvfølgelig er viktig, er det jo andre faktorer som også bidrar til en god opplevelse, som for eksempel parkeringsmuligheter og legens holdning til pasienten, og Yelp er det beste stedet å finne slik feedback. Undersøkelsen fra University of Pennsylvania validerer tidligere undersøkelser som har vist at høye Yelp-rangeringer for sykehus stemmer overens med høye rangeringer i HCAHPS-undersøkelsene. Den nye forskningen har også bekreftet at “sykehus med minst tre Yelp-anmeldelser hadde Yelp-rangeringer som var nesten identiske med den mer formelle HCAHPS-rangeringen.”

Forbrukere som allerede bruker Yelp til å finne restauranter, rørleggere og frisører vil jo da sannsynligvis bruke Yelp til å skrive anmeldelser om helsetjenester og andre, heller sjeldne forbrukeropplevelser også. Det er en plattform de allerede kjenner til, i motsetning til et undersøkelsessystem opprettet av regjeringen, og den forenkler tilbakemeldinger og gir et personlig perspektiv fra andre pasienter. Yelp viser også data som f.eks. antall bøter og ventetid i venterommene på 25 000 forskjellige sykehus, pleiehjem og dialyseklinikker over hele USA. Dette gjør det lettere å sammenligne statistikk og ekte pasienterfaringer på samme sted, alt i en app som folk allerede har på mobilen. Det er ikke bare enklere for forbrukerne, men sykehusene får også tydeligere tilbakemeldinger takket være Yelp-anmeldelser.

Forskerne fra University of Pennsylvania påpeker at nesten 75 prosent av amerikanere søkte etter helseinformasjon på internett i 2012. Nesten halvparten (42 prosent) leste anmeldelser på nett, men kun 6 prosent visste at HCAHPS engang eksisterte.

Så husk at Yelp-plattformen ikke bare kan hjelpe deg å finne en kul bar på lørdagskvelden, den kan også hjelpe deg med mer alvorlige avgjørelser, som for eksempel hvilket sykehus som vil ta godt hånd om ditt syke barn.