arrowenvelopefacebookinstagramlinked-intwitteryelpyoutube

En undersøgelse antyder, at Yelp-anmeldelser er mere brugbare end offentlige data

Næste gang du har brug for læge, tjekker du så HCAHPS? Hvis du er ligesom mig, tænker du måske:
“Hvad … er HCAHPS?” Og det er netop det, jeg taler om.

Washington Post har rapporteret om en ny undersøgelse publiceret i Health Affairs, af forskere fra University of Pennsylvania, der kiggede på 17.000 Yelp-anmeldelser af 1.352 hospitaler og fandt, at Yelp-anmeldelser kan vise et bredere billede af faciliteterne end regeringens undersøgelse, (som kaldes The Hospital Consumer Assessment of Healthcare Providers and Systems Survey, eller HCAHPS, og er alment anerkendt som branchestandarden for patientfeedback.)

HCAHPS dækker 11 hovedkategorier — herunder kommunikation med sygeplejere og læger, hygiejne og lydniveau — mens Yelp-anmeldelser giver potentielle patienter indsigt i faktorer, der ikke er omfattet af regeringens undersøgelse, såsom omkostninger, lokaler, planlægning, omsorg og mere. Derudover omfatter HCAHPS kun feedback fra patienter, der har fået behandling, mens Yelp tillader anmeldelser fra alle involverede der er påvirket af hændelsen, såsom en datter, som bringer sin mor til behandling på hospitalet, eller en ven, som besøger en syg kollega.

Kvaliteten af behandlingen er naturligvis vigtig, men andre ting, såsom parkering og lægens indstilling over for patienten, bidrager også meget til forbrugeroplevelsen, og Yelp er det bedste sted, at finde denne feedback. Penns undersøgelse validerer tidligere undersøgelser, der har vist, at høje Yelp-vurderinger af hospitaler korrelerer med høje vurderinger i HCAHPS-undersøgelsen. Den nye forskning bekræfter også, at “hospitaler med mindst tre Yelp-anmeldelser havde Yelp-vurderinger, der var næsten identisk med den mere formelle HCAHPS hospital-vurdering.”

For forbrugere, som allerede bruger Yelp til at finde restauranter, blikkenslagere og frisører, er det at forvente, at de ville bruge Yelp til at anbefale sundhedstjenester og andre sjældne indkøb. Det er en platform, som de allerede kender til, i modsætning til et undersøgelsessystem som er oprettet af myndighederne, og den gør et godt stykke arbejde med at forenkle feedback og give et personligt perspektiv fra andre patienter. Yelp viser også data såsom antallet af bøder, og ventetider i venteværelserne ved 25.000 hospitaler, plejehjem og dialyseklinikker over hele USA, hvilket gør det nemt at sammenligne statistik og oprigtige patientoplevelser på det samme sted — i en app som allerede er downloadet på telefonen. Det er nemt for forbrugerne, og hospitalerne modtager også mere tydelig feedback ved hjælp af Yelp-anmeldelser.

Penn-forskerne påviser, at næsten 75 procent af amerikanerne søgte efter sundhedsinfo online i 2012. Næsten halvdelen (42 procent) læste anmeldelser online, men kun 6 procent vidste, at HCAHPS eksisterede.

Så husk, Yelp platformen er ikke bare god til at hjælpe dig med at vælge en cool bar til happy hour, den kan også hjælpe dig med at træffe mere alvorlige beslutninger, såsom hvilket hospital, der vil tage godt hånd om dit syge barn.