arrowenvelopefacebookinstagramlinked-intwitteryelpyoutube

Behöver du en offert? Skaffa en snabbare än någonsin

Konsumenter kommer till Yelp varje dag för den mest tillförlitliga informationen om företag som de vill spendera pengar hos. En aptitretande bild av pizza och en lysande recension kan vara allt du behöver för att välja ditt nya lunchställe. Men vissa kategorier kräver en mer detaljerad strategi, och en transaktion kan inte göras utan att prata med någon från företaget för att ta reda på vad deras priser är.

En högskolestudent letar efter en offert från en flyttfirma, ett förlovat par som vill ha pris på fotograf till deras bröllop, eller en bilentusiast som vill hitta en klassisk bil kan alla omedelbart skicka meddelande till ett företag genom Yelps “Begär en offert”-funktion. Denna funktion sågs nyligen på Buzzfeed, och är en uppdaterad meddelandefunktion som förändrar sättet användare och företagare samverkar inom kategorierna Fordon, Event, Finansiella tjänster, Hus & hem, Lokala tjänster och Yrkestjänster på Yelp.

Så, säg t.ex. att du lever varje långhårig tjejs mardröm och har hårstopp i duschen. När du börjar söka i VVS-kategorin, så kommer vissa sökresultat visa en “Begär en offert”-knapp, och även företagets svarstid. Dessa tider visar, i genomsnitt, hur många dagar – eller till och med timmar – det tar ett företag att svara på ditt meddelande. Företagen i sökningen med de snabbaste svarstiderna är markerade i grönt.

Efter att ha klickat på din grön-markerade hjälte, kan du förklara din situation och direkt begära en offert för den tjänst du behöver. Har du några andra frågor? Fråga järnet!

Behov av att få flera olika förslag? Kom i kontakt med flera företag ännu enklare med Flermeddelande-verktyget. Efter att ha begärt en offert från ett företag, kommer Yelp föreslå upp till 10 andra liknande företag i ditt område som du också kan skicka samma förfrågan till. På detta sätt du får ut det mesta av din Yelp-sökning, och slipper spendera hela dagen i telefonsamtal. Snabbare svarstider leder till snabbare resultat, och du kommer få ditt duschavlopp fixat pronto.

Vi ser redan hur “Begär en offert”-funktionen förändrar allt för både konsumenter och företagare. Sedan vi ändrade namnet på denna meddelandefunktion från “Skicka meddelande till företag“ till “Begär en offert” i vissa kategorier i slutet av förra året, så har vi sett:

– Svarsfrekvensen från företagare har ökat med 250%
– Över hälften av meddelanden från potentiella kunder besvaras inom 24 timmar
– Meddelanden i Hus & hem-kategorin har ökat med 1500%

Så, redo att begära en offert? Du kan komma i kontakt med ett företag med hjälp av de nya funktionerna redan nu på både webben och i iOS, samt Android inom några dagar.