arrowenvelopefacebookinstagramlinked-intwitteryelpyoutube

Yelpers schreven al meer dan 100 miljoen reviews en de teller staat niet stil

Al meer dan twaalf jaar wenden consumenten zich tot Yelp om geweldige lokale bedrijven te vinden. Dankzij miljoenen reviews van onze community aan lokale kenners over heel de wereld, is het nu makkelijker dan ooit om via Yelp de beste bakker, hondenkapper, tandarts of loodgieter in je buurt te vinden. Het zijn al boeiende jaren geweest en we zijn dan ook ontzettend blij met onze laatste mijlpaal: Yelpers hebben nu meer dan 100 miljoen reviews bij elkaar geschreven!

De allereerste Yelp-review dateert alweer van oktober 2004 en werd door Jon B. geschreven voor Kabuki Springs & Spa in San Francisco. Sinds die eerste review heeft Yelp bloeiende community’s opgericht in meer dan 120 steden, verspreid over 32 landen, vijf continenten en, dankzij de mobiele vertaalfunctie van Yelp, 18 talen. Dit alles heeft ons naar die 100 miljoenste review gebracht: een literair vijfsterrenpareltje geschreven door Yelp Elite Evelyn K. voor Crocheron Park, een openbaar park in Bayside, NY.

We willen Evelyn K. en alle andere Yelpers dan ook graag persoonlijk bedanken voor het delen van hun ervaringen. Het is fantastisch om te bedenken dat miljoenen mensen elke dag op jullie reviews vertrouwen om geweldige lokale bedrijven te vinden en dat die bedrijven waardevolle feedback krijgen die ze in de praktijk kunnen omzetten voor een klantenervaring van topkwaliteit. Het zijn die diepgaande reviews en de gepassioneerde mensen die ze schrijven, die Yelp onderscheiden van andere reviewsites. Onze community van gebruikers heeft van Yelp een ‘must-have’ app gemaakt die de status van startup intussen overstegen heeft en zich tot een culturele gids heeft ontpopt (er lijkt wel elke paar dagen een nieuwe “Yelp voor …” op te duiken). Jouw reviews genereren inkomsten voor kleine bedrijven en ondersteunen zo de plaatselijke economie in tal van unieke community’s over de hele wereld.

De wereld is sinds 2004 erg veranderd (zo waren er bijvoorbeeld nog geen iPhones! ? ) en hoe we communiceren en informatie delen zal een drijvende kracht blijven voor verdere veranderingen. Wat echter nooit zal veranderen is het belang van zich verbonden te voelen met echte ervaringen en nieuwe bedrijven te ontdekken. En daarvoor zal Yelp er altijd zijn. Hoewel Yelp in 2004 begon als een website die enkel beschikbaar was voor desktop, ontvingen we tegen het einde van 2015 elke 2,5 seconden een nieuwe mobiele review. We zijn sinds die beginjaren mee geëvolueerd door de mobiele cultuur te omarmen en proberen steeds te verder te verbeteren om mensen de best mogelijke ervaring te geven.

Laten we, voor we ons op de toekomst focussen, kort nog even stilstaan bij wat 100 miljoen reviews precies betekent. Want er valt heel wat te vertellen!

  • Yelpers hebben ongeveer 10 miljard woorden geschreven en het zou 146 jaar in beslag nemen voor één persoon om die voor te lezen.
  • Shila B, een Yelp Elite uit Vancouver, Canada heeft tot op heden meer dan 8.000 reviews geschreven.
  • ‘Bottega Louie’, een restaurant en bakkerij in Los Angeles, Californië is met meer dan 12.000 reviews en 17.000 foto’s op de bedrijfspagina het meest populaire en fotogenieke bedrijf op Yelp.
  • Tegen het einde van 2015 waren 70% van de zoekopdrachten op Yelp afkomstig van mobiele toestellen over de hele wereld.
  • Van 2014 tot 2015 steeg het aantal reviews dat via een mobiel toestel werd ingediend met 66% en tegen 2015 waren bij 1,5 miljoen bedrijven meer dan 50% van de reviews afkomstig van een mobiel toestel.
  • Sinds maart 2016 hebben 2.371 bedrijven op Yelp meer dan 1.000 reviews en diezelfde bedrijven hebben ook allemaal een gemiddelde van 4 sterren.
  • ‘Get Your Move On’ uit Phoenix, Arizona is het bedrijf met het hoogste responspercentage op Yelp en reageert op 100% van de reviews via een publieke reactie of privébericht.
  • Yelp SeatMe heeft al voor meer dan 109 miljoen mensen een tafel gereserveerd en gebruikers hebben bijna 12 miljoen pizza’s besteld via Yelp Eat24.

Natuurlijk houdt het avontuur hier niet op. Dankzij onze enthousiaste Yelp community hebben we de kaap van de 100 miljoen reviews overschreden. Op naar de volgende 100 miljoen!