arrowenvelopefacebookinstagramlinked-intwitteryelpyoutube

Yelpere har skrevet mere end 100 millioner anmeldelser

I næsten tolv år har forbrugere draget nytte af Yelp for at finde gode lokale virksomheder. Nu, mere end nogensinde, er det nemt at finde den bedste tapasrestaurant, hundefrisør, tandlæge eller blikkenslager i nærheden via Yelp, takket være millioner af anmeldelser fra vores verdensomspændende community af lokale. Det har været en spændende rejse, og vi er rigtig glade for vores seneste milepæl: Yelpere har nu skrevet 100 millioner anmeldelser!

Den allerførste Yelp-anmeldelse blev skrevet i oktober 2004 af Jon B. for Kabuki Springs & Spa i San Francisco. Siden den første anmeldelse har Yelp etableret aktive communities i mere end 120 byer verden over, i 32 lande, på fem kontinenter, og — takket være Yelps oversættelsesfunktion på mobil — 18 sprog. På grund af dette og mere har vi nu nået den 100 millionte Yelp-anmeldelse; en femstjernet litterær perle skrevet af Yelp Elite Evelyn K. for Crocheron Park, en offentlig park i Bayside, NY.

Vi vil gerne sige tak til Evelyn K. og alle andre Yelpere derude som deler jeres oplevelser. Det er fantastisk, at millioner af mennesker bruger jeres anmeldelser hver dag for at finde gode lokale virksomheder, og virksomhederne får vigtig feedback, der hjælper dem med at forbedre deres service yderligere. Disse detaljerede anmeldelser, og entusiasterne, der skriver dem, skiller Yelp fra andre anmeldelsessider. Ved hjælp af vores community af brugere er Yelp blevet en essentiel app, der har gået fra startup-status til en lokal, kulturel guide (næsten hver dag dukker der op et nyt “Yelp for et-eller andet”). Dine anmeldelser genererer indtægter til små virksomheder og styrker lokale økonomier i mange unikke communities rundt omkring i verden.

Verden har ændret sig meget siden 2004 (vi havde ikke iPhones! ?), og de måder, vi kommunikerer og deler oplysninger på, vil fortsætte at påvirke udviklingen. Noget som vil forblive uforandret, er betydningen af virkelige oplevelser og at opdage gode nye virksomheder, og Yelp vil altid være der for det. Yelp startede som blot en desktop-hjemmeside i 2004, og før slutningen af 2015, blev der skrevet 24 nye Yelp-anmeldelser via mobil per minut. Vi har fulgt udviklingen og et skift til en mobil-fokuseret kultur, og vi arbejder altid med forbedringer for at sikre bedst mulig oplevelse for vores brugere.

Før vi fokuserer på fremtiden, skal vi kigge lidt på, hvad det betyder at nå 100 millioner anmeldelser. Det er så meget mere end bare ord!

– Yelpere har skrevet omkring 10 milliarder ord. Det ville tage én person 146 år at læse højt.
– Shila B., en Yelp Elite i Vancouver, Canada har skrevet mere end 8.000 anmeldelser indtil nu.
– Restaurant og bageri Bottega Louie i Los Angeles, Californien er den mest populære og fotogene virksomhed, med mere end 12.000 anmeldelser og 17.000 billeder tilføjet på virksomhedssiden.
– Ved slutningen af 2015, kom 70 % af alle søgninger på Yelp fra mobile enheder verden over.
– Fra 2014 til 2015 var der en øgning på 66 % i antallet af anmeldelser der blev indsendt via mobil, og i 2015 var 50 % af anmeldelserne for mere end 1,5 millioner virksomheder indsendt via mobil.
– I marts 2016 havde 2371 virksomheder på Yelp mere end 1.000 anmeldelser, og alle 2371 havde en 4-stjernet gennemsnitsvurdering.
– Get Your Move On i Phoenix, Arizona er den mest opmærksomme virksomhed på Yelp — de har svaret offentligt eller privat på 100 % af deres anmeldelser.
– Yelp SeatMe har booket mere end 109 mennesker, og brugere har bestilt næsten 12 millioner pizzaer via Yelp Eat24.

Vores rejse stopper ikke her! Takket være vores entusiastiske Yelp community, har vi overgået 100 millioner anmeldelser. Nu går vi videre mod næste milepæl!