arrowenvelopefacebookinstagramlinked-intwitteryelpyoutube

Yelpere har skrevet 100 millioner anmeldelser — og det stopper ikke der

I snart tolv år har forbrukere benyttet seg av Yelp for å finne bra lokale bedrifter. Nå er det enklere enn noensinne å finne den beste tapasrestauranten, hundefrisøren, tannlegen eller rørleggeren i nærheten via Yelp, takket være millioner av anmeldelser skrevet av vårt verdensomspennende community av lokalkjente Yelpere. Veien hit har vært fantastisk, og nå er vi begeistrede over den seneste milepælen: Yelpere har nå skrevet over 100 millioner anmeldelser!

Den aller første Yelp-anmeldelsen ble skrevet i oktober 2004 av Jon B. for Kabuki Springs & Spa i San Francisco. Siden da har Yelp opprettet aktive communities i mer enn 120 byer over hele verden, i 32 forskjellige land, på fem kontinent, og — takket være Yelps oversettelsesfunksjon på mobil — 18 språk. Alt dette har ført oss til den 100 millionte Yelp-anmeldelsen; en femstjerners litterær perle av Yelp Elitemedlem Evelyn K. om Crocheron Park, en offentlig park i Bayside, NY.

Vi vil personlig takke Evelyn K. og alle andre Yelpere der ute for at dere fortsetter å dele opplevelsene deres. Det er fantastisk å tenke på at millioner av mennesker bruker anmeldelsene deres hver dag for å finne de beste lokale bedriftene, og disse bedriftene får verdifull feedback som de kan bruke til å ytterligere forbedre servicen sin. Disse utførlige anmeldelsene og ildsjelene som skriver dem er det som får Yelp til å skille seg ut fra andre anmeldelsessider. Vårt community av brukere har gjort Yelp til en vesentlig app som har gått fra startup-status til å bli en pålitelig byguide (nesten hver dag ser det ut til å dukke opp et nytt “Yelp for et-eller-annet”). Anmeldelsene deres genererer inntekt til småbedrifter og støtter den lokale økonomien i mange unike communities verden over.

Verden har forandret seg drastisk siden 2004 (vi hadde ikke iPhones da! ?), og måtene vi kommuniserer og deler informasjon på vil fortsette å forandre seg fremover. Men noe som aldri vil forandre seg er betydningen av å oppleve nye ting og å utforske steder i lokalsamfunnet, og Yelp vil alltid være til hjelp for dette. Fra begynnelsen 2004, da Yelp kun var et nettsted på desktop, til 2015, da 24 nye anmeldelser pr. minutt ble sendt inn via mobil, har vi fulgt utviklingen i en mobilfokusert verden nøye, og vi arbeider kontinuerlig på forbedringer som vil gi folk den best mulige opplevelsen.

Før vi snur blikket mot fremtiden, skal vi kikke litt på hva det betyr å nå 100 millioner anmeldelser. Det er veldig mye historie bak denne milepælen!

– Yelpere har skrevet ca. 100 milliarder ord, og dette skulle ta 146 år for én person å lese høyt.
– Shila B., en Yelp Elitemedlem i Vancouver, Canada har skrevet over 8000 anmeldelser i skrivende stund.
– Restaurant og bakeri Bottega Louie i Los Angeles, California er den mest populære og fotogene bedriften, med over 12000 anmeldelser og 17000 bilder på bedriftssiden på Yelp.
– Før slutten av 2015 kom 70 % av alle søk på Yelp fra mobile enheter rundt omkring i verden.
– Fra 2014 til 2015 var det en økning på 66 % i antallet anmeldelser sendt inn via mobil, og i 2015 hadde 1,5 millioner bedrifter fått mer enn 50 % av anmeldelsene sine via mobile enheter.
– I mars 2016 hadde 2371 bedrifter på Yelp fått over 1000 anmeldelser hver, og alle bedriftene hadde en 4-stjerners gjennomsnittsrangering.
– Get Your Move On i Phoenix, Arizona er flinkest til å svare på anmeldelser av alle bedrifter på Yelp; de har svart offentlig eller privat på 100 % av anmeldelsene de har fått.
– Yelp SeatMe har hjulpet over 109 millioner mennesker med å finne bord, og brukere har bestilt nesten 12 millioner pizzaer ved hjelp av Yelp Eat24.

Det stopper selvfølgelig ikke der. Takket være Yelps entusiastiske community, har vi gått forbi 100 millioner anmeldelser, og vi fortsetter mot nye mål!