arrowenvelopefacebookinstagramlinked-intwitteryelpyoutube

Zeg vaarwel tegen taalbarrières met het mobiel vertalen van reviews!

De Yelp-familie is sinds 2004 uitgegroeid tot 27 landen, waardoor Yelpers reviews kunnen schrijven in 15 verschillende talen. We willen het nog gemakkelijker maken om deze schat aan lokale kennis in Yelp reviews te raadplegen en daarom kondigen we vandaag een gloednieuwe functie aan voor de Yelp iPhone app: het automatisch vertalen van reviews!

Stel je voor: je bent op vakantie in Milaan en wil de beste gelato van de stad proberen. Hoewel er op elke hoek wel een ijssalon is, zou je graag een authentieke plek vinden – een die (nog) niet massaal bezocht wordt door toeristen. Je haalt je handige Yelp app boven om aan de zoektocht te beginnen, maar realiseert je al snel dat je misschien toch beter Italiaans had gevolgd op school. Vanaf nu kun je aanbevelingen rechtstreeks van de lokale kenners zelf ontdekken, ongeacht welke taal ze spreken.

De Yelp app maakt gebruik van Bing Translator om reviews in andere talen in een klik te vertalen. Je kunt zo één review vertalen, of alle reviews tegelijkertijd per taal.

Hoewel automatische vertalingen niet perfect zijn, is het wel een fantastische manier om de algemene betekenis en context van een review te begrijpen die anders niet beschikbaar zou zijn voor een Yelper die de taal niet spreekt. Je kunt deze functie gebruiken om een algemeen idee te krijgen over de ervaring van de reviewer, maar houd er wel rekening mee dat sommige details mogelijk verloren gaan bij het vertalen.

Yelp has always given both locals and travelers alike the ability to find the best hidden gems through the knowledge of the Yelp global community, and mobile review translation makes that even easier. This tool also gives local businesses that are a bit off the beaten path a better chance to be discovered by travelers. Sounds like a win-win situation to us!

Yelp heeft altijd voor gezorgd dat zowel lokale inwoners als toeristen de beste pareltjes in de buurt kunnen ontdekken door de kennis van de Yelp community en het mobiel vertalen van reviews maakt dit nog gemakkelijker. Dit hulpmiddel geeft ook lokale bedrijven die zich buiten de gebaande paden bevinden een kans om ontdekt te worden door reizigers. Dat noemen we nou een win-winsituatie!

De vertaalfunctie werkt voor alle 15 talen die officieel ondersteund worden op Yelp: Engels, Tsjechisch, Deens, Nederlands, Fins, Duits, Spaans, Italiaans, Noors, Frans, Pools, Portugees, Zweeds, Turks en Japans.

Het vertalen van reviews is enkel beschikbaar via de Yelp mobiele app – voor iPhone vanaf vandaag en binnenkort ook Android – download dus zeker de iPhone app voor je vertrekt. Goede reis!