arrowenvelopefacebookinstagramlinked-intwitteryelpyoutube

Säg hej då till språkbarriärer, och hej till mobila recensionsöversättningar!

Sedan 2004 har Yelp-familjen vuxit till att omfatta 27 länder, vilket låter Yelpare skriva recensioner på 15 olika språk. Vi vill göra det ännu enklare att utnyttja den innehållsrika, lokala visdomen i Yelps recensioner, så idag tillkännager vi en helt ny funktion i Yelps iPhone-app: automatisk recensionsöversättning!

Tänk dig det här: Du är på semester i Milano och vill prova den bästa gelato i stan. Även om det finns en gelato-butik på varje hörn, så vill du hitta den riktiga pärlan – ett ställe som inte är fullproppat med turister. Du öppnar Yelp-appen för att starta sökningen, men inser snabbt att du nog borde varit mer vaken under italienskan i gymnasiet. Nu kan du helt enkelt upptäcka rekommendationer direkt från de lokala experterna själva, oavsett vilket språk de talar.

Yelp-appen använder Bings Översättare för att översätta utländska språk med ett enda knapptryck. Du kan översätta en eller samtliga recensioner på ett språk åt gången.

Även om automatisk översättning inte är felfri, så är det en fantastisk resurs för att förstå innebörden och sammanhanget av en recension som annars skulle vara otillgänglig för en Yelpare som inte talar det språket. Använd denna funktion för att få en allmän uppfattning om en recensents upplevelse, men håll i åtanke att vissa detaljer kan gå förlorade i översättningen.

Yelp har alltid gett både lokalbefolkningen och turister möjlighet att hitta de bästa gömda pärlorna genom Yelps globala community, och mobil recensionsöversättning gör detta ännu enklare. Detta verktyg ger också lokala företag som är en bit utanför de mest populära områdena en bättre chans att bli upptäckta av resenärer. En win-win-situation, helt enkelt!

Översättningsfunktionen fungerar för alla 15 aktiva Yelp språk: engelska, tjeckiska, danska, holländska, finska, tyska, spanska, italienska, norska, franska, polska, portugisiska, svenska, turkiska och japanska.

Recensionsöversättning är endast tillgängligt på den kostnadsfria mobilappen – i nuläget för iPhone och så småningom även för Android – så se till att ladda ner iPhone-appen innan du ger dig ut på äventyr. Trevlig resa alla Yelpare!