arrowenvelopefacebookinstagramlinked-intwitteryelpyoutube

Farvel språkbarrierer, hallo mobil-oversettelse!

Yelp-familien har vokst kontinuerlig siden 2004, den strekker seg nå over 27 land, og gir Yelpere mulighet til å skrive anmeldelser på 15 forskjellige språk. Vi vil at det skal bli enda lettere å få med seg nyttig, lokal informasjon i Yelp-anmeldelser, så i dag presenterer vi en helt ny funksjon på Yelps iPhone-app: automatisk oversettelse av anmeldelser!

Tenk deg dette: Du er på ferie i Milano og vil prøve den beste gelatoen i byen. Selv om det er en gelatosjappe på hvert eneste hjørne, leter du etter “the real deal” – et sted som ikke er fullt av turister. Du drar frem Yelp-appen og begynner å søke, og kommer på at du burde ha fulgt bedre med når du hadde italiensk i valgfag på videregående. Men nå kan du faktisk finne anbefalinger direkte fra de lokale ekspertene, uansett hvilket språk de skriver på!

Yelp-appen bruker Bing Oversetter for å oversette anmeldelser på andre språk, det er bare å trykke på en knapp. Du kan oversette en enkel anmeldelse, eller alle anmeldelsene på ett språk samtidig.

Selv om maskinoversettelse ikke er perfekt, er det en glimrende ressurs å bruke når man bare trenger et generelt overblikk over innholdet i en anmeldelse, noe som ellers ikke ville ha vært tilgjengelig for en Yelper som ikke forstår det språket. Bruk funksjonen til å forstå hva anmelderen mener i store trekk, men vær oppmerksom på at visse detaljer kan gå tapt i prosessen.

Yelp har alltid gitt både lokalbefolkning og turister mulighet til å finne de beste skjulte perlene ved hjelp av Yelps community-medlemmers viten, og med anmeldelsesoversettelse på mobil blir dette enda lettere. Denne funksjonen gjør det også lettere for turister å finne lokale bedrifter som kanskje ligger litt avsides. Dette er noe begge parter vinner på!

Oversettelsesfunksjonen fungerer for alle 15 språk som støttes av Yelp: engelsk, tsjekkisk, dansk, nederlandsk, finsk, tysk, spansk, italiensk, norsk, fransk, polsk, portugisisk, svensk, tyrkisk og japansk.

Anmeldelsesoversettelse er kun tilgjengelig på Yelps mobilapp – iPhone i skrivende stund og Android følger snart – så last ned iPhone-appen før du drar ut på reise. God tur, Yelper!