arrowenvelopefacebookinstagramlinked-intwitteryelpyoutube

Uit enquête van Nielsen blijkt dat… consumenten Yelp de meest invloedrijke, betrouwbare en kwalitatief hoogstaande reviewsite vinden

Vorig jaar deelden we de bevindingen van een enquête van Nielsen waaruit bleek dat consumenten het eens zijn met iets dat we al langer weten, namelijk dat Yelp lokale aankopen stimuleert. De resultaten van dat enquête toonden een behoorlijke impact:

– Vrijwel alle gebruikers op Yelp (98%) hebben al iets gekocht bij een bedrijf dat ze op Yelp vonden en bijna 90% onder hen doet dat binnen de week

– 4 op de 5 Yelp-gebruikers bezoeken Yelp omdat ze van plan zijn een product of service te kopen

– Yelp-gebruikers zoeken op Yelp naar alles gaande van restaurants, spa’s en hotels tot slotenmakers en alles daartussenin.

Dit jaar hield Nielsen een nieuwe enquête, waarbij meer dan 1.000 Amerikaanse volwassenen werden bevraagd die reviewsites gebruiken, en die dieper graaft naar het antwoord op de vraag die bedrijfseigenaars ons al jaren stellen: hoe doet Yelp het in vergelijking met andere reviewsites?

Het antwoord: in vergelijking met TripAdvisor, Angie’s List en andere lokale directory’s werd Yelp volgens de bevraagden het vaakst gebruikt bij het zoeken naar lokale bedrijven omdat ze het als de meest invloedrijke en betrouwbare site zien met de meest kwalitatief hoogstaande reviews. Mensen kozen Yelp:

– 4,5 keer vaker dan Angie’s List en bijna 3 keer vaker dan TripAdvisor als de meest invloedrijke reviewsite bij het maken van beslissingen omtrent aankopen

– Bijna drie keer vaker dan Angie’s List en bijna 1,5 keer keer vaker dan TripAdvisor bij het rangschikken van sites met de meest betrouwbare reviews

– 2,5 keer vaker dan Angie’s List bij het kiezen van welke websites de meest kwalitatieve reviews hebben

Bij het zoeken naar restaurants in het bijzonder, bleek Yelp de meest gebruikte reviewsite en werd door consumenten bijna 3 keer zo vaak genoemd als OpenTable en bijna 4 keer zo vaak als Zagat.

6a00d83452b44469e201b7c76ecb29970b-800wi

Daarnaast gaven 84% van de consumenten die deelnamen aan de enquête aan dat ze reviews van gebruikers de belangrijkste inhoud vinden op reviewsites, gevolgd door een gemiddelde sterrenwaardering van 77%, de kaart en locatie, bedrijfsinformatie en openingstijden. Aangezien Yelp op dit vlak toonaangevende datakwaliteit heeft in haar branche, is het begrijpelijk dat de keuze om onze site te gebruiken snel gemaakt is voor consumenten. Meer nog, bedrijfseigenaars kunnen die informatie in luttele minuten gratis updaten via hun Yelp Zakelijk Account.

Je hoeft ons dus niet op ons woord te geloven. Consumenten zijn het erover eens dat Yelp dé bron is voor de beste info over lokale bedrijven.