arrowenvelopefacebookinstagramlinked-intwitteryelpyoutube

Nielsen-undersökning avslöjar: Konsumenter rankar Yelp som mest inflytelserika, mest trovärdiga, och med högsta kvalitet på recensioner

Förra året delade vi resultaten av en Nielsen-undersökning som visade att konsumenter håller med något som vi har känt hela tiden: Yelp driver lokala inköp. Resultaten av denna undersökning var ganska genomslagskraftig:

– Så gott som alla Yelp-användare (98%) har gjort ett inköp på en verksamhet som de hittade på Yelp, och nästan 90% av dem att gör det inom en vecka

– 4 av 5 Yelp-användare besöker Yelp eftersom de har för avsikt att köpa en produkt eller tjänst

– Yelp-användare söker på Yelp efter restauranger, spa, hotell, låssmeder och allt möjligt annat

Nielsen genomförde en ny undersökning under året, med mer än 1000 amerikanska vuxna som använder webbplatser med användarrecensioner, och grävde vidare för att hitta svaret på en fråga som företagare har frågat oss i år: Hur är Yelp i jämförelse med andra sajter med onlinerecensioner?

Svaret: Jämfört med Tripadvisor, Angie’s list, och andra lokala register, så anger folk Yelp som recensionssajten som oftast används när man söker efter lokala företag, eftersom de ser Yelp som den mest inflytelserika, mest pålitliga och med högst kvalitet på recensioner. Folk valde Yelp:

– 4,5 gånger oftare än Angie’s list och nästan 3 gånger oftare än TripAdvisor som den mest inflytelserika recensionssajte när du gör ditt slutliga inköpsbeslut

– Nästan 3 gånger oftare än Angie’s list och nästan 1,5 gånger oftare än TripAdvisor vid rankning av recensionssajter med de mest pålitliga recensionerna

– 2,5 gånger oftare än Angie’s list när du väljer vilken webbplats som har bäst kvalitet på recensioner

Vid sökningar efter specifikt restauranger, så nämns Yelp som den mest använda recensionssajten, nästan tre gånger så ofta som Opentable och nästan fyra gånger så ofta som Zagat enligt konsumenterna.

6a00d83452b44469e201b7c76ecb29970b-800wi

Dessutom, så angav 84% av konsumenterna som svarade på enkäten att användarrecensioner är som det viktigaste innehållet på recensionssajter, följt av genomsnittsbetyg på 77%, samt karta/plats, kontaktuppgifter och öppettider. Eftersom Yelp har visats vara branschledande i kvalitet på innehållet inom dessa områden, så är det förståeligt att valet att använda vår webbplats är lätt för konsumenter. Och det bästa är, företagare kan uppdatera informationen med deras kostnadsfria företagskonto på Yelp, på bara några minuter.

Så du behöver inte lita blint på oss. Konsumenterna är överens om att Yelp är den bästa källan för information om lokala företag.