arrowenvelopefacebookinstagramlinked-intwitteryelpyoutube

Nielsen-undersøkelse viser…at forbrukere rangerer Yelp som den mest innflytelsesrike, pålitelige og kvalitative anmeldelsessiden

I fjor delte vi resultatene av en Nielsen-undersøkelse som viste at forbrukere er enige i noe vi har visst hele tiden: Yelp genererer lokale innkjøp. Resultatene av undersøkelsen hadde stor virkning:

– Nesten alle Yelp-brukere (98 %) har kjøpt noe fra en bedrift de har funnet på Yelp, og nesten 90 % av dem gjorde det innen en uke.

– 4 av 5 Yelp-brukere besøker Yelp med hensikt å kjøpe et produkt eller en tjeneste.

– Yelp-brukere søker på Yelp etter alt fra restauranter til spa, hoteller, låsesmeder og alt imellom.

I år har Nielsen utført en ny undersøkelse, der over 1000 voksne amerikanere som bruker anmeldelsessider deltok. Det ble gravd dypere for å finne svar på et spørsmål bedriftseiere har spurt oss i årevis: Hvordan ser Yelp ut sammenlignet med andre anmeldelsessider på nett?

Svar: Når man sammenligner Yelp med TripAdvisor, Angie’s List og andre lokale register, blir Yelp utnevnt som den siden som blir oftest brukt når man søker etter lokale bedrifter, fordi folk ser på den som den mest pålitelige og innflytelsesrike siden, med de mest kvalitative anmeldelsene. Folk velger Yelp:

– 4,5 ganger oftere enn Angie’s List og nesten 3 ganger oftere enn TripAdvisor som den mest innflytelsesrike anmeldelsessiden når de skal ta en kjøpsbeslutning.

– Nesten 3 ganger oftere enn Angie’s List og nesten 1,5 ganger oftere enn TripAdvisor når de rangerer sider med mest pålitelige anmeldelser.

– 2,5 ganger oftere enn Angie’s List når det er snakk om anmeldelser av høyest kvalitet.

Når det gjelder kategorien restauranter, blir Yelp utnevnt som den mest brukte anmeldelsessiden, nesten 3 ganger så ofte som OpenTable og nesten 4 ganger så ofte som Zagat.

6a00d83452b44469e201b7c76ecb29970b-800wi

I tillegg oppga 84 % av forbrukerne som svarte på undersøkelsen at brukeranmeldelser er det viktigste innholdet på en anmeldelsesside, etterfulgt av stjernerangering på 77 %, og deretter kart/posisjon, kontaktinformasjon til bedrifter og åpningstider. Siden Yelp har vist seg å ha bransjens ledende datakvalitet på disse områdene, er det lett å forstå at det har vært et logisk valg for forbrukerne å benytte seg av Yelp. Og glem ikke at bedriftseiere kan oppdatere informasjonen sin på Yelp i løpet av bare noen minutter ved hjelp av en gratis bedriftskonto.

Så det kommer ikke bare fra oss: Forbrukere er enige i at Yelp er den beste kilden til informasjon om lokale bedrifter.