arrowenvelopefacebookinstagramlinked-intwitteryelpyoutube

Nielsen undersøgelse viser…at forbrugere vurderer Yelp som mest indflydelsesrig, pålidelig, med de mest kvalitative anmeldelser

Sidste år, delte vi resultaterne af en Nielsen undersøgelse, der viste at forbrugere er enige i noget vi har vidst hele tiden: Yelp genererer lokale indkøb. Resultaterne af undersøgelsen var temmelig slagkraftige:

– Næsten alle Yelp-brugere (98 %) har foretaget et køb hos en virksomhed, de har fundet på Yelp, og næsten 90 % af dem gør det inden for en uge.

– 4 af 5 Yelp-brugere har til hensigt at købe et produkt eller en serviceydelse når de besøger Yelp.

– Yelp-brugere søger på Yelp efter alt lige fra restauranter til spabade, hoteller og låsesmede, blandt meget andet.

I år har Nielsen gennemført en ny undersøgelse, hvor flere end 1.000 voksne amerikanere der bruger anmeldelsessider deltog. Undersøgelsen fordybede sig yderligere for at finde svar på et spørgsmål, som virksomhedsejere har spurgt os i årevis: Hvordan er Yelp, sammenlignet med andre online anmeldelsessider?

Her er svaret: Når Yelp blev sammenlignet med TripAdvisor, Angie’s List og andre lokale registre, blev Yelp udnævnt som den mest anvendte anmeldelsesside for søgning efter lokale virksomheder, fordi folk mener, at den er den mest indflydelsesrige og pålidelige side, med anmeldelser af højest kvalitet. Folk vælger Yelp:

– 4,5 gange oftere end Angie’s List og næsten 3 gange oftere end TripAdvisor, som den mest indflydelsesrige anmeldelsesside når de skal træffe købsbeslutninger.

– Næsten 3 gange oftere end Angie’s List og næsten 1,5 gange oftere end TripAdvisor når der er tale om de mest pålidelige anmeldelser.

– 2,5 gange oftere end Angie’s List når der er tale om de mest kvalitative anmeldelser.

Vedrørende søgning efter kategorien restauranter, er Yelp udnævnt som den mest anvendte anmeldelsesside, citeret af forbrugerne næsten 3 gange så ofte som OpenTable og næsten 4 gange så ofte som Zagat.

 

6a00d83452b44469e201b7c76ecb29970b-800wi

Derudover nævnte 84 % af forbrugerne, der deltog i undersøgelsen, at brugeranmeldelser er det vigtigste indhold på anmeldelsessider, efterfulgt af stjernevurderinger med 77 %, samt kort/lokalitet, kontaktoplysninger til virksomheder og åbningstider. Yelp har vist sig at have brancheførende datakvalitet på disse områder, så det er forståeligt, at det er et let valg for forbrugere at bruge vores hjemmeside. Og glem ikke, at virksomhedsejere kan opdatere virksomhedsoplysninger ved hjælp af deres gratis virksomhedskonto på blot et øjeblik.

Så du skal ikke blot stole på vores ord: Forbrugere er enige i, at Yelp er den bedste kilde til oplysninger om lokale virksomheder.