arrowenvelopefacebookinstagramlinked-intwitteryelpyoutube

Slik hjelper Yelp deg å finne de beste lokale bedriftene

Millioner av mennesker bruker Yelp hver dag for å finne de beste lokale bedriftene. De fleste brukerne tenker antageligvis ikke på hvordan det kan ha seg at anmeldelsene de leser kan forutsi hvordan opplevelsen deres faktisk blir i virkeligheten. De vet bare at det fungerer. Og det er flott, siden det er nettopp det som er målet vårt.

Men kanskje det er andre som tenker: “Hvordan fungerer det egentlig?” Så vi har laget en fin liten video for å forklare det hele.

Først og fremst, tenk deg tilbake til tiden før Yelp eksisterte, og at du da skulle prøve å finne en bra restaurant i byen. Du skulle sikkert spørre deg rundt etter så mange anbefalinger som mulig. Så skulle du gå gjennom alle forslagene og avgjøre hvilke du skulle vurdere mest. Du skulle sikkert legge mer vekt på forslag fra folk som hadde prøvd hvert eneste sted i byen, og folk som hadde samme smak som deg, enn forslag fra folk som sjelden gikk ut for å spise, eller som kjente restauranteieren godt og kanskje derfor var litt partiske, eller folk du nettopp hadde møtt og derfor ikke kjente så godt.

Det er slik Yelp fungerer, i et nøtteskall. Hver dag går den automatiserte programvaren vår gjennom mer enn 47 millioner anmeldelser som har blitt sendt inn på Yelp, for å velge ut de mest nyttige og pålitelige anmeldelsene og hjelpe deg å finne den rette bedriften. Til forskjell fra mange andre nettsider står vi for kvalitet fremfor kvantitet når det gjelder anmeldelser. Derfor anbefaler vi kun ca. ¾ av anmeldelsene vi får inn. Som oftest kommer disse anmeldelsene fra aktive medlemmer av Yelps community, og fra de brukerne vi har lært å kjenne og stoler på.

Anmeldelsene som ikke er anbefalt kan uansett bli lest via en lenke nederst på hver bedriftsside, men de blir ikke medregnet i bedriftens gjennomsnittsrangering eller antall anmeldelser.

Og hva med de der andre anmeldelsene? Hvorfor blir noen av dem ikke anbefalt? Vel, for å kunne vise det mest nyttige og pålitelige innholdet, prøver vi å ikke fremheve anmeldelser skrevet av brukere vi ikke vet så mye om, eller anmeldelser som muligens er partiske fordi bedriftseierens familiemedlemmer, venner eller favorittkunder har blitt oppfordret til å skrive dem. Vi prøver også å filtrere bort anmeldelser som kan ha blitt skrevet eller kjøpt av bedriftseierne til egen fordel eller for å ødelegge for en konkurrent. Og vi prøver også å unngå å vise ren ris eller ros som kanskje ikke inneholder så mye nyttig informasjon.

Anbefalingsprogramvaren vår søker kontinuerlig, og tilpasser seg alt ettersom den finner ut mer om anmeldelser og anmeldere. Altså kan hvilke anmeldelser som blir anbefalt variere med tiden.

Det er viktig å huske at annonsører og ikke-annonsører blir behandlet på akkurat samme måte: Ingen får særbehandling. Du vil se masser av Yelp-annonsører med negative anmeldelser, og masser av ikke-annonsører med høye rangeringer. Anbefalingsprogramvaren er helt automatisk, slik at den kan bruke samme objektive standard for hver eneste bedrift og hver eneste anmeldelse uten å bli overstyrt av noens personlige preferanser.

Måten Yelp anbefaler kun de mest nyttige og pålitelige anmeldelsene på har hjulpet forbrukere nokså mye hittil, siden over 100 millioner av dem besøker siden vår hver måned.

Så for deg som iblant lurer på hvordan Yelp alltid kan gi deg akkurat den informasjonen du trenger, har vi lagt til en liten påminnelse øverst på hver bedriftsside om at anmeldelsene som blir vist er de vi anbefaler, de som gjør Yelp til din pålitelige, lokale følgesvenn.