arrowenvelopefacebookinstagramlinked-intwitteryelpyoutube

Sådan hjælper Yelp dig med at finde de gode lokale virksomheder

Millioner af mennesker bruger Yelp hver dag for at finde gode lokale virksomheder. Mange af dem tænker formentlig ikke på, hvordan anmeldelser de læser, kan forudsige deres egne oplevelser offline. De ved bare, at det virker. Og det er godt, fordi det er det, vi stræber efter.

Men man kan måske undre sig over — hvordan virker det? Nå, vi har lavet denne cool video som forklarer det hele.

Først og fremmest, tænk dig tilbage til tiden før Yelp eksisterede, og du prøver at finde en god ny restaurant i byen. Du vil sandsynligvis forsøge at få så mange anbefalinger fra andre lokale som muligt. Så vil du gennemgå dem, og beslutte, hvordan du skal vurdere dem. Du vil sandsynligvis lægge mere vægt på forslag fra folk, som har prøvet alle restauranter i byen, og folk, der har den samme smag i mad, end forslag fra folk, der sjældent spiser ude, eller folk du ikke kender så godt, eller som muligvis er partisk, fordi de kender restaurantejeren godt.

Sådan fungerer Yelp, i en nøddeskal. Vores automatiseret software gennemgår hver dag mere end 47 millioner anmeldelser på Yelp, for at vælge, de mest nyttige og pålidelige anmeldelser og hjælpe dig med at finde, den perfekte virksomhed. I modsætning til mange andre hjemmesider, fokuserer vi på kvalitet frem for kvantitet, når det kommer til anmeldelser. På grund af dette, anbefaler vi kun ca. tre fjerdedele af de anmeldelser, vi får. Som regel er disse anmeldelser skrevet af aktive medlemmer af Yelps community, og brugere, vi kender og stoler på.

Anmeldelser der ikke er anbefalet kan stadig ses via et link nederst på virksomhedssiden, men de regnes ikke med i virksomhedens samlede stjernevurdering eller i antallet af anmeldelser.

Og hvad med de andre anmeldelser? Hvorfor blir de så ikke anbefalet? Vi vil gerne at vores indhold skal forblive nyttigt og pålideligt, så vi ønsker ikke at fremhæve anmeldelser skrevet af brugere, som vi ikke ved så meget om, eller anmeldelser, der muligvis er skrevet af familie, venner eller kunder på opfordring af virksomhedsejeren. Vi forsøger også at filtrere anmeldelser, som virksomhedsejeren muligvis selv har skrevet eller købt, til deres egen fordel eller for at spolere noget for en konkurrent. Vi ønsker heller ikke at fremhæve anmeldelser, der er bare unyttig ris eller ros.

Denne anbefalingssoftware kører dagligt, og den tilpasser sig når den modtager ny information om anmeldelser og anmeldere. Af den grund vil de anbefalede anmeldelser variere med tiden.

Bemærk venligst, at vi behandler annoncører og ikke-annoncører ens: Ingen får nogen særbehandling. Du vil kunne finde mange Yelp-annoncører med negative anmeldelser, og mange ikke-annoncører med 5-stjernet vurderinger. Vores anbefalingssoftware er automatiseret, så det kan opretholde de samme objektive standarder overfor alle virksomheder og alle anmeldelser, uden at blive tilsidesat af nogens personlige præferencer.

Yelps metode vedrørende at anbefale kun de mest nyttige og pålidelige anmeldelser har, efter alt at dømme, fungeret meget godt indtil nu, da mere end 100 millioner brugere besøger vores hjemmeside hver måned.

Så hvis du måske undrer dig over hvordan Yelp lykkes med at vise præcis, de oplysninger du har brug for: Vi har tilføjet en påmindelse øverst på alle virksomhedssider om, at de anmeldelser, der vises, er anbefalede, og de opfylder kriterierne for din troværdige lokale guide.