arrowenvelopefacebookinstagramlinked-intwitteryelpyoutube

Kuinka Yelp auttaa sinua löytämään sen oikean paikallisen yrityksen

Miljoonat ihmiset käyttävät Yelpiä joka päivä löytääkseen upean paikallisen yrityksen. Monet eivät varmastikaan ajattele paljoakaan sitä, kuinka heidän lukemansa arvostelut saattavat ennustaa heidän asiakaskokemustaan. He vain tietävät, että homma toimii. Mikä on mahtavaa, sillä siihen me juuri pyrimme.

Mutta jotkut saattavat miettiä – miten se oikeasti toimii? No, olemme tuottaneet tämän videon tehdäksemme selkoa asiasta.

Aluksi kuvittele, että yrität löytää uuden upean ravintolan aikana, jolloin Yelpiä ei vielä ollut olemassa. Yrität luultavasti hankkia niin paljon suullisia suosituksia kuin mahdollista. Sitten käyt ne läpi ja päätät kuinka arvioida kunkin niistä. Annat luultavasti enemmän painoarvoa suosituksille ihmisiltä, jotka ovat kokeilleet kaikkia kaupungin ruokapaikkoja sekä niiltä, joiden kanssa jaat saman maun. Et varmaankaan ota huomioon arvosteluita ihmisiltä, jotka eivät syö usein ulkona tai jotka saattavat olla läheisessä suhteessa suosittelemansa paikan omistajan kanssa tai joita et tunne kamalan hyvin.

Näin Yelp yksinkertaistetusti toimii. Automaattinen ohjelmistomme käy läpi joka päivä yli 47 miljoonaa arvostelua, jotka on kirjoitettu Yelpiin ja valitsee joukosta ne, jotka ovat kaikkein hyödyllisimpiä ja luotettavimpia, jotta voit löytää itsellesi oikean yrityksen. Toisin kuin monille muille sivustoille, meille on tärkeää arvosteluiden laatu, ei määrä. Tästä seuraa, että suosittelemme noin 75 prosenttia saamistamme arvosteluista. Useimmiten suositellut arvostelut ovat Yelp-yhteisön aktiivisten jäsenten kirjoittamia eli ihmisten, jotka tunnemme ja joihin luotamme.

Ei-suositellut arvostelut saa silti näkyviin jokaisen yrityksen sivun alaosassa olevasta linkistä painamalla, mutta ne eivät vaikuta yrityksen tähtiluokitukseen tai arvostelujen lukumäärään.

Entäs nämä muut arvostelut? Miksei niitä suositella? Yritämme pitää sisältömme hyödyllisenä ja luotettavana, joten yritämme olla korostamatta arvosteluja käyttäjiltä, joista emme tiedä juuri mitään tai arvosteluja, jotka saattavat olla värittyneitä, koska ne tulevat yritysomistajan ystäviltä, perheeltä tai lempiasiakkailta. Yritämme myös suodattaa arvostelut, jotka yritysomistaja on saattanut itse kirjoittaa tai ostaa tarkoituksenaan auttaa omaa asiaansa tai tahria kilpailijan mainetta. Lisäksi yritämme välttää hyödyttömiä valitusvirsiä ja raivonpurkauksia.

Suositusohjelmistomme on käynnissä jatkuvasti ja se tekee muutoksia, kun se oppii lisää arvosteluista ja niiden kirjoittajista. Tämä tarkoittaa, että yrityksen suositellut arvostelut vaihtelevat ajan mittaan.

On tärkeää huomata, että kohtelemme mainostajia ja ei-mainostajia samalla tavalla: kukaan ei saa erityskohtelua. Voit löytää lukemattomia Yelp-mainostajia, joilla on huonoja arvosteluja sekä paljon ei-mainostajia, joilla on mahtavat luokitukset. Suositusohjelmisto on täysin automatisoitu, jotta se voi käyttää samoja objektiivisia arviointikeinoja jokaisen yrityksen ja arvostelun kohdalla ilman että siihen vaikuttavat jonkun henkilökohtaiset mieltymykset.

Yelpin tapa suositella vain hyödyllisimpiä ja luotettavimpia arvosteluja on palvellut kuluttajia aika hyvin tähän asti sillä yli 100 miljoonaa kuluttajaa käyttää sivustoamme kuukausittain.

Summa summarum: olemme laittaneet tekstin jokaiselle Yelp-yrityssivulle, joka muistuttaa käyttäjiä siitä, että sivulla näkyvät arvostelut ovat meidän suosittelemiamme ja juuri niitä arvosteluja, jotka tekevät Yelpistä luotettavan paikallisen oppaan.