arrowenvelopefacebookinstagramlinked-intwitteryelpyoutube

Nielsen: 4 av 5 Yelp-brukere besøker siden når de har tenkt å bruke penger

Yelp før du kjøper. Det er et viktig motto for 4 av 5 Yelp-brukere, i følge en ny Nielsen-undersøkelse. I denne undersøkelsen sier 4 av 5 Yelp-brukere at de besøker siden når de har til hensikt å bruke penger.

Hvorfor er dette viktig? Jo, fordi det bekrefter det vi allerede vet – at Yelp-brukere søker etter lokale bedrifter når de har tenkt å bruke penger, og de bruker Yelp for å bestemme seg hvor pengene skal gå. 102 millioner unike brukere i gjennomsnitt hver måned (pr. første kvartal 2013) – det er mye kjøpekraft som kommer via Yelp. Og så sent som sist uke introduserte vi Call to Action, enda en ny funksjon som hjelper bedriftseiere å konvertere besøkende på Yelp til faktiske kunder.

Det nye verktøyet på Yelp kalt “Inntektsberegning” hjelper bedriftseiere å avgjøre hvor stor forskjell Yelp kan gjøre for bedriften ved å koble kundeleads på Yelp sammen med beregnet potensiell inntekt. Bedriftseiere i alle kategorier oppga hvor stor gjennomsnittsinntekt de ser komme via Yelp, og den nye undersøkelsen forteller forbrukerens side av historien – Yelp-brukere bekrefter at aktiviteten deres på nettsiden svært ofte fører til et kjøp.

En majoritet av alle Yelp-brukere (98 %) har gjort et kjøp fra en bedrift de har funnet på Yelp, og nesten 90 % av dem gjør dette innen en uke!

Hvis du fremdeles ikke er overbevist om at Yelpere besøker siden med en plan i tankene, tenk på dette: Mer enn halvparten av Yelp-brukere (55 %) utfører en eller annen handling som har med en lokal bedrift å gjøre (f.eks. ringer dem, besøker dem eller gjør et kjøp der) ofte eller hver gang de besøker Yelp. Da er det ikke bare tilfeldig surfing det handler om, det er direkte engasjement med lokale bedrifter.

I tillegg bekreftet undersøkelsen at Yelp-brukere tilhører den mest ønskede kundemålgruppen for lokale bedrifter: de har mer penger, høyere utdanning, de er yngre og har en tendens til å bruke mer penger enn forbrukere som ikke bruker Yelp. Mesteparten av forbrukere bruker også Yelp via flere forskjellige plattformer (PC, laptop, nettbrett, smarttelefon) – de benytter seg altså av siden uansett om de befinner seg foran datamaskinen eller om de er ute.

Så hva betyr dette for bedriftseiere? Siden disse engasjerte Yelperne benytter seg av siden for å finne – og bruke pengene sine hos – lokale bedrifter, kan bedriftseiere utnytte Yelps gratis verktøy for å bygge opp en “virtuell butikk” og øke muligheten for at en Yelper i nærheten skal oppdage dem. Her er noen ytterligere tips for bedriftseiere:

– Sørg for at bedriftsinformasjonen din (adresse, telefonnummer, åpningstider osv.) er korrekt, slik at forbrukere som er på jakt etter noe spesielt kan finne fram til deg.
– Last opp bilder av bedriften. Vi har oppdaget at folk som søker på Yelp etter bra lokale bedrifter bruker over dobbelt så lang tid på en bedriftsside med bilder enn en uten.
– Svar på anmeldelser, enten offentlig eller privat, for å kommunisere med kundene dine og snakke på vegne av bedriften din.
– Følg effektiviteten av disse hjelpemidlene og hvordan forbrukere beslutter å handle akkurat hos deg ved å ha oversikt over dine kundeleads og beregnet inntekt fra Yelp ved hjelp av Inntektsberegneren.
– Overvei å kjøpe en annonsepakke fra Yelp for å generere enda flere kundeleads og større fortjeneste.

Er du interessert i å vite hva mer Nielsen-undersøkelsen viser? Sjekk den informative grafikken nedenfor!