arrowenvelopefacebookinstagramlinked-intwitteryelpyoutube

Nielsen: 4 af 5 Yelp-brugere besøger siden for at træffe beslutninger om hvor de skal bruge deres penge

Yelp før du køber. Det er mottoet for 4 af 5 Yelp-brugere, ifølge en ny undersøgelse fra Nielsen. I undersøgelsen siger 4 af 5 Yelp-brugere at de besøger hjemmesiden når de skal bruge penge.

Hvorfor er dette vigtigt? Fordi det bekræfter det, vi allerede ved – at Yelp-brugere søger efter lokale virksomheder med den hensigt at bruge penge, og de bruger Yelp for at beslutte, hvor de skal gøre det. Med et månedligt gennemsnit på 102 millioner unikke besøgende (per første kvartal 2013), er der en meget stor købekraft via Yelp. I sidste uge introducerede vi faktisk vores Call to Action, en ny funktion, der hjælper virksomhedsejere med at konvertere flere besøgende på Yelp til kunder.

Vores nye værktøj “Anslået indtægt” hjælper virksomhedsejere med at se, hvor vigtigt Yelp kan være for deres virksomhed, ved at forbinde kundeleads på Yelp med potentiel anslået indtægt. Virksomhedsejere i hver kategori oplyste om, hvor stor indtægt de ser via Yelp, og den nye undersøgelse viser forbrugerens side af historien – Yelp-brugere bekræfter, at deres handlinger på hjemmesiden ofte fører til et køb.

Stort set alle Yelp-brugere (98 %) har foretaget et køb hos en virksomhed, de har fundet på Yelp, og næsten 90 % af dem gør det inden for en uge!

Hvis det ikke er nok til at overbevise dig om, at Yelpere har en plan når de besøger siden, så skal du huske dette: Mere end halvdelen af Yelp-brugere (55 %) har kontakt med en lokal virksomhed (f.eks. ringer til virksomheden, besøger den eller foretager et køb) ofte eller hver gang de bruger Yelp. Det er ikke blot tilfældigt browsing, det er direkte engagement med lokale virksomheder.

Undersøgelsen bekræftede også, at Yelp-brugere er de lokale virksomheders yndlings målgruppe af kunder, med mere penge og højere uddannelse, de er yngre og har en tendens til at bruge mere penge end kunder, som ikke bruger Yelp. Derudover, størstedelen af forbrugerne vender sig til Yelp fra flere forskellige platforme, (stationær computer, laptop, tabletcomputer, smartphone) hvilket betyder at de bruger siden uanset om de er hjemme eller på farten.

Så hvad betyder det for virksomhedsejere? Millioner af engagerede Yelpere vender sig til hjemmesiden for at finde – og bruge penge hos – lokale virksomheder, og virksomhedsejere kan drage nytte af Yelps gratis værktøjer for at oprette deres “virtuelle butik” og øge muligheden for, at tiltrække nye Yelpere i nærheden. Her er nogle yderligere tips for virksomhedsejere:

– Sørg for, at dine virksomhedsoplysninger er korrekte (adresse, telefonnummer, åbningstider, etc.) så forbrugere kan finde dig hurtigst muligt.
– Tilføj billeder af din virksomhed. Vi har opdaget, at folk der søger på Yelp, bliver på en virksomhedsside med billeder to og en halv gange længere end på en side uden billeder.
– Svar på anmeldelser, offentligt eller privat, for at kommunikere med dine kunder og give din virksomhed en stemme.
– Track effektiviteten på disse værktøjer og hvordan forbrugere finder din virksomhed, ved at holde styr på kundeleads og anslået indtægt via Yelps indtægtsværktøj.
– Du kunne også overveje at købe en annoncepakke på Yelp, for at generere flere kundeleads og mere indtægt.

Er du interesseret i at kigge på yderligere statistik fra Nielsen-undersøgelsen? Tjek nedenfor!