arrowenvelopefacebookinstagramlinked-intwitteryelpyoutube

Undersøkelse viser: Små bedrifter får mer fortjeneste via Yelp

The Boston Consulting Group, en ledende rådgiver i forretningsstrategi, utførte nylig en undersøkelse ved hjelp av 4800 forskjellige bedriftseiere for å finne ut hva slags økonomisk innvirkning Yelp har på små bedrifter. Resultatene er bemerkelsesverdige: Småbedrifter med en gratis bedriftseierkonto fikk i gjennomsnitt en inntekt på 8000 USD pr. år via Yelp.

Tenk på dette et øyeblikk. Det er 8000 dollar i ekstra fortjeneste bare ved å gjøre krav på den kostnadsfrie bedriftssiden på Yelp. Det er tydelig at lokale bedrifter får god nytte av Yelps såkalte “halo effect”, som kan generere profitt.

Noe som er enda mer interessant: Ifølge undersøkelsen får Yelp-annonsører nesten tre ganger så mye fortjeneste som ikke-annonsører – mer enn 23000 USD via Yelp hvert år i gjennomsnitt.

I enkelte kategorier var fortjenesten enda høyere. Når vi kikket på statistikken, oppdaget vi at i mange kategorier fikk bedriftene ekstra gode resultater ved å målrette annonsene til Yelpere som hadde til hensikt å kjøpe.

– Hus & hjem — 54000 USD*

– Bilindustri — $39000 USD*

– Lokale tjenester — $36000 USD*

– Hotell og reiser — $36000 USD*

– Shopping — $24000*

– Helse & medisin — $20000*

* Gjennomsnittlig årlig inntekt via Yelp

Med tanke på at gjennomsnittsannonsøren på Yelp bruker 4200 USD på annonser pr. år, er dette ganske god avkastning på investeringen.

Kanskje dette ikke er så vanskelig å tro, siden Yelps mål faktisk er å hjelpe forbrukere å finne bra lokale bedrifter når de skal ta kjøpsbeslutninger. Noe som derimot er litt mer overraskende, er at ikke flere bedrifter utnytter denne muligheten til å nå flere kunder (ennå.)

I en separat undersøkelse der 550 småbedriftseiere deltok, fant BCG ut at småbedrifter kun bruker 3 prosent av annonseringsbudsjettene sine online. Småbedrifters annonsepenger blir vanligvis brukt på tradisjonelle markedsføringsmetoder, som for eksempel søndagsavisene og kuponger via posten.

Det er bare det at forbrukere ikke søker etter bedrifter der. De søker på nett, og de gjør det med en konkret plan i tankene.

De første pionerene på området (altså småbedriftseiere som har investert i markedsføring på nett) har fått et tydelig forsprang på konkurrentene når det gjelder å nå nye kunder og få bedre kontakt med eksisterende, trofaste kunder. Det er vel verdt å investere litt tid til å begynne med for å undersøke og avgjøre hvilke kanaler som fungerer best for en lokal bedrift.

Økonomiekspertene har lenge studert Yelps positive innvirkning på småbedrifter, men undersøkelsen fra BCG er verdt å kikke ekstra nøye på, siden det er den første undersøkelsen der bedriftseiere i mange ulike bedriftskategorier deltar.

For å oppsummere: Det er mange fordeler å hente for småbedrifter som gjør krav på den kostnadsfrie bedriftssiden sin, og enda mer for de som velger å annonsere.

**Gjennomsnittsbeløpet brukt på en lokal annonse er 350 USD pr. måned eller 4200 USD pr. år.