arrowenvelopefacebookinstagramlinked-intwitteryelpyoutube

Undersøgelse: Yelp genererer indtægter til små virksomheder

The Boston Consulting Group, en førende rådgivningsfirma inden for forretningsstrategi, foretog for nylig en undersøgelse med 4.800 virksomhedsejere for at finde ud af, hvilken økonomisk indvirkning Yelp har på små virksomheder. Resultaterne er bemærkelsesværdige: Små virksomheder med en gratis virksomhedskonto så i gennemsnit 8.000 US-dollar i indtægter via Yelp per år.

Lad os reflektere over det. Det er 8.000 dollar i ekstra indtægter blot ved at gøre krav på deres gratis virksomhedskonto på Yelp. Det er tydeligt, at lokale virksomheder nyder godt af en såkaldt Yelp “halo effect”, der genererer reel profit.

Endnu mere interessant: Undersøgelsen viser, at Yelp-annoncører tjener næsten tre gange så meget. Deres indtægt via Yelp per år er i gennemsnit mere end 23.000 US-dollar.

I nogle kategorier, var der endnu bedre fortjeneste. I flere kategorier fik virksomhederne meget gode resultater ved at målrette deres annoncer til købelystne Yelpere. Her er lidt statistik:

– Hus & hjem — 54.000 dollar*

– Køretøjer — 39.000 dollar*

– Locale serviceydelser — 36.000 dollar*

– Hoteller & rejse — 36.000 dollar*

– Shopping — 24.000 dollar*

– Sundhed & helse — 20.000 dollar*

* Gennemsnitlig indtægt per år via Yelp

I betragtning af, at vores typiske lokale annoncør bruger 4.200 US-dollar på annoncer per år, er det et meget godt afkast på investeringen.

Det er ikke så overraskende, når man tænker på at Yelp hjælper forbrugere med at finde en god lokal virksomhed, når de skal træffe en købsbeslutning. Det er dog forbavsende, at der ikke er flere virksomheder, der drager nytte af denne mulighed for at nå ud til kunder (endnu.)

I en separat undersøgelse hvor 550 ejere af små virksomheder deltog, fandt BCG at små virksomheder kun bruger tre procent af deres reklamebudget online. Små virksomheder bruger stadig deres reklamepenge hovedsageligt på traditionel markedsføring, såsom søndagsaviser og kuponer med posten.

Sagen er, at forbrugere leder ikke efter virksomheder der. De søger online, og de gør det med en plan.

De tidlige pionerer (virksomhedsejere, som har investeret i online-annoncering) har fået et stort forspring i forhold til deres konkurrenter, når det kommer til at nå ud til nye kunder og udvikle gode forbindelser med loyale kunder. Det er værd at bruge lidt tid i begyndelsen til at undersøge og bestemme, hvilke kanaler der fungerer bedst for en lokal virksomhed.

Mens økonomer længe har studeret den positive indvirkning Yelp har på små virksomheder, er BCGs undersøgelse særligt bemærkelsesværdig, fordi den inkluderer virksomhedsejere direkte på tværs af en bred vifte af kategorier.

**Typiske annonceudgifter for lokale virksomheder er 350 US-dollar per måned, eller 4.200 per år.