arrowenvelopefacebookinstagramlinked-intwitteryelpyoutube

Tutkimus: Yelp tuo aitoja tuloja pienille yrityksille

Yritysstrategian alalla toimiva The Boston Consulting Group on tehnyt kyselyn 4800 yritysomistajalle Yelpin taloudellisesta vaikutuksesta pieniin yrityksiin. Tulokset ovat hämmästyttävät: pienet yritykset, joilla on ilmainen yritystili, saivat noin 8000 dollarin vuosituoton Yelpistä.

Annetaanpas asian muhia hetkisen. 8000 dollarin tienesti seurasi vain ja ainoastaan ilmaisen yritystilin lunastamisesta Yelpissä. Pienet yritykset hyötyvät selkeästi Yelpin sädekehästä, joka muuntuu aidoksi tuotoksi.

Vieläkin kiinnostavampaa on se, että kysely paljasti Yelpin mainostajien hyötyvän kolme kertaa enemmän, sillä heidän vuosituottonsa Yelpistä oli enemmän kuin 23 000 dollaria.

Joissakin yrityskategorioissa tuotto oli vieläkin korkeampi. Kun katsoimme numeroita tarkemmin, huomasimme, että näiden kategorioiden yritykset saavuttivat aikamoista menestystä mainostamalla itseään ostovoimaisille yelppereille:

Kotitalous – 54 000 dollaria*
Autot – 39 000 dollaria*
Paikalliset palvelut – 36 000 dollaria*
Hotellit ja matkailu – 36 000 dollaria
Ostokset – 24 000 dollaria*
Terveys – 20 000 dollaria*

* keskimääräinen vuosituotto Yelpistä
Jos ottaa huomioon, että paikallisen yrityksen mainoskulutus on noin 4200 dollaria vuosittain**, investoinnin tuottoprosentti on aika hyvä näiden kategorioiden yrityksille.

Kaikki tämä ei ole lainkaan yllättävää ottaen huomioon, että Yelp auttaa kuluttajia löytämään paikallisen yrityksen, kun he ovat aikeissa tehdä ostopäätöksen. Yllättävää on pikemminkin se, että useammat yritykset eivät hyödynnä tätä tilaisuutta hankkia asiakkaita.

BCG:n teettämästä erillisestä kyselystä 550 pienyrityksen omistajalle ilmeni, että pienyrityksissä käytetään vain kolme prosenttia mainosbudjetista verkkomainontaan. Pienyritysten mainosdollarit uppoavat perinteiseen mainontaan, kuten postitettuihin kuponkeihin ja mainoslehtisiin.

Nämä perinteiset mainontakeinot eivät kuitenkaan ole se tapa, jolla kuluttajat pääasiallisesti tavoittavat yrityksiä. He etsivät yrityksiä verkosta ja heillä on selkeä päämäärä.

Yritykset, jotka lähtevät aikaisin mukaan verkkomainontaan, saavat selkeästi etumatkaa kilpailijoihinsa nähden, mitä tulee uusien asiakkaiden hankintaan ja parempien kanta-asiakassuhteiden kehittämiseen. Kannattaa siis käyttää aikaa erilaisten mainoskanavien tutkimiseen ja päätellä, mitkä niistä toimivat omalle paikalliselle yritykselle.

Taloustieteilijät ovat jo pitkään tutkineet Yelpin tuottamia hyötyjä yritykselle, ja BCG:n kysely on erityisen merkittävä, sillä se on ensimmäinen tutkimus, joka on tavoittanut suoraan hyvin erilaisten kategorioiden yritysomistajat.

Summa summarum: kannattaa lunastaa se ilmainen yritystili ja vielä parempaa on alkaa mainostajaksi.

**Tyypillinen mainoskulutus on 350 dollaria kuussa tai 4200 dollaria vuodessa.