arrowenvelopefacebookinstagramlinked-intwitteryelpyoutube

Studie: Yelp skapar riktiga intäkter till småföretag

Boston Consulting Group, en ledande rådgivare inom affärsstrategi, granskade nyligen 4800 företagare för att ta reda på de ekonomiska konsekvenserna Yelp har på småföretag. Resultaten får en att öppna ögonen: småföretag med ett gratis företagskonto såg i genomsnitt 8000 USD i årliga intäkter från Yelp.

Låt det sjunka in en stund. Det är 8000 USD bara genom att skapa ett kostnadsfritt företagskonto på Yelp. Uppenbarligen gynnas lokala företag av Yelp-effekten som leder till mycket verkliga vinster.

Undersökningen visar även att Yelps annonsörer får nästan tre gånger så mycket, årliga intäkter på mer än 23000 USD i genomsnitt.

För vissa kategorier så är avkastningen ännu högre. När man tittar på siffrorna ser man ett antal kategorier som gjorde utomordentligt bra reklam för köpinriktade Yelpare:

– Hus och hem – 54000 USD *

– Fordon – 39000 USD *

– Lokala tjänster – 36000 USD *

– Hotell och resor – 36000 USD *

– Shopping – 24000 USD *

– Hälsa och sjukvård – 20000 USD *

* Genomsnittlig årlig intäkt från Yelp

Med tanke på att vår typiska lokala annonsörer spenderar 4200 USD ** årligen, så är det en ganska bra avkastning på investeringen för dessa kunniga företag.

Detta är inte så förvånande med tanke på att Yelp hjälper konsumenter att hitta riktigt bra lokala företag när de håller på att ta ett köpbeslut. Vad som är förvånande är att fler företag (ännu) inte utnyttjar denna möjlighet att nå ut till kunder.

I en separat undersökning av 550 småföretagare, så fann BCG att småföretag endast spenderar tre procent av sin reklambudget på nätet. Småföretags reklamutgifter spenderas mestadels på traditionell marknadsföring fortfarande, såsom söndagstidningar och kupongutskick.

Saken är, att det är inte där konsumenterna söker efter företag. De letar på nätet, och de är där med ett uppdrag.

De tidiga brukarna (småföretagare som har gjort investeringar i reklam på nätet) får ett betydande försprång gentemot sina konkurrenter när det gäller nya kunder och att fördjupa relationer med trogna kunder. Att investera lite tid i förskott för att se över och bestämma vilka kanaler som fungerar bäst för ett lokalt företag är väl värt ansträngningen.

Även ekonomer har länge studerat de positiva effekterna Yelp har på småföretag, och BCG-studien är särskilt anmärkningsvärd eftersom det är den första som kartlägger företagare direkt över ett brett spektrum av kategorier.

Nedre raden: det finns en hel del fördelar här för småföretag som skapar sitt gratiskonto, och ännu mer för dem som annonserar.

** De typiska lokala annonsutgifterna är 350 USD per månad eller 4200 USD per år.